Šport
13 ogledov

Kozmus zadnji v Ostravi

Kozmus je kladivo tokrat vrgel 72,42 metra. (Foto: Reuters) Reuters
Primož Kozmus, olimpijski in svetovni prvak v metu kladiva, je zasedel 10., zadnje mesto (72,42 metra) na atletskem mitingu svetovnega izziva v Ostravi na Češkem.

"Nisem zadovoljen z doseženo daljavo. Bila pa je to dobra izkušnja. Razlika do najboljših je še velika. Zato me čaka še precej dela," je sporočil Kozmus po svojem prvem tekmovanju na tujem po enoletni prekinitvi nastopanja.

Kozmus je bil z 69,91 metra po prvi seriji osmi. V drugi je sicer presegel 70 metrov (70,73), vendar sta ga je prehitel Francoz Nicolas Figere (75,14), ki je bil brez rezultata v prvem poskusu. V tretji seriji je slovenskega rekorderja prehitel še Poljak Pawel Fajdek (72,75). Brežičan je tudi v tretjem poskusu izboljšal svoj dosežek, vendar je segel le do 72,42 metra in je ostal zadnji.

Obenem je ostal brez treh dodatnih poskusov, ki jih je imela nato osmerica najboljših. Tri dodatne poskuse bi si priboril, če bi vrgel 75,10 metra, kolikor je zmogel v svojem uvodnem nastopu v sezoni v nedeljo v Slovenski Bistrici. S tem bi bil po treh poskusih osmi in bi poleg Fajdeka prehitel tudi Čeha Lukaša Melicha (74,38).

Po polovici tekmovanja je vodil Aleksej Zagornij (78,91) pred Madžarom Krisztianom Parsom (78,35) in drugim Rusom Sergejem Litvinovom (78,26). Tak je bil vrstni red tudi po šesti seriji, v kateri je edino daljavo prek 80 metrov zmogel Zagornij, Parsovega dosežka (79,29) iz četrte serije pa v peti ni izboljšal Litvinov (78,74).

Zagornij ima v lasti izid sezone na svetu (81,54), ki ga je dosegel 22. aprila v Adlerju. Rus je bil bronast na svetovnem prvenstvu pred dvema letoma v Berlinu, kjer je zmagal Kozmus.

Ostale discipline, tudi z jamajškim zvezdnikom Usainom Boltom, pa bodo na sporedu v torek, ko bosta nastopila tudi slovenska rekorderja Martina Ratej (kopje) in Matic Osovnikar (tek na sto metrov).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.