Šport
22 ogledov

Kozmus zaradi poškodbe že končal sezono

primož kozmus Stanko Gruden/STA
Primož Kozmus je že končal sezono, potem ko je na mitnigu v Zagrebu začutil bolečino v mečni mišici: "Poškodba ni hujša, v dveh tednih bi morala biti sanirana."

Po torkovi tekmi v Zagrebu, kjer je srebrni olimpijec iz Londona Primož Kozmus na memorialu Borisa Hanžekovića v metu kladiva zasedel sedmo mesto (73,01 m), je danes potrdil, da je končal sezono. Po treh metih ga je že na tekmovanju zaustavila bolečina v mečni mišici.

"Gre za natrgano mišico. Poškodba ni hujša, v dveh tednih bi morala biti sanirana. Vendar ne želim tvegati resnejše poškodbe z dodatnimi nastopi," je pojasnil olimpijec, ki bi sicer moral nastopiti še danes na mitingu Celjskih knezov v Celju, sezono pa je nameraval nato končati konec tedna na mitingu v Rietiju. Že v Zagrebu je povedal, da bo bržčas predčasno sklenil sezono.

Kozmus tudi v prihodnjo sezono gleda z velikim optimizmom. Pred svetovnim prvenstvom prihodnje leto ne beži od visokih pričakovanj: "S sezono sem seveda izjemno zadovoljen, predvsem zato, ker sem v prvi vrsti sebi dokazal, da še vedno sodim v svetovni vrh in da se lahko za največje tekme motiviram in dobro pripravim. V Moskvi je seveda cilj kolajna."

Kozmusa prihodnji mesec čakajo sponzorske obveznosti, za počitek pa ne bo imel veliko časa, saj sredi oktobra že začenja priprave na sezono 2013, so sporočili iz njegove ekipe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.