Šport
26 ogledov

Kradli denar od TV pravic?

joao havelange EPA
Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je objavila dokumente z imeni nogometnih uradnikov, ki so prejemali podkupnine. Med njimi sta tudi nekdanji član Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) Joao Havelange ter Ricardo Teixeira, nekdanji predsednik brazilske nogometne zveze.

Gre za prejemanje podkupnin, v zvezi s televizijskimi pravicami za svetovna prvenstva v nogometu. Joao Havelange, ki je bil tudi predsednik Fife, in Ricardo  Teixeira, nekdanji predsednik organizacijskega komiteja svetovnega prvenstva 2014 v Braziliji, sta od propadle agencije za prodajo televizijskih pravic ISL dlje časa prejemala denar.

V razkritih dokumentih je zapisano, da je Teixeira prejel 12,74 milijona švicarskih frankov. Podkupnine je prejemal med letoma 1992 in 1997, ISL pa je bankrotiral v letu 2001. Havelange je na svoj račun leta 1997 prejel 1,5 milijona frankov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.