Šport
21 ogledov

Kralj Kopitar prispel v Slovenijo!

Anže Kopitar prihod povratek Brnik
1/26
Boštjan Tacol
V zadnjih tednih zasluženo najbolj opevani slovenski športnik, prvi Slovenec, ki je zmagal v ligi NHL, Anže Kopitar, se je v Slovenijo vrnil ob 17.40. Na Brniku ga je pričakalo okoli 200 najzvestejših navijačev, glavni sprejem sledi v domači Hrušici.

Eden največjih slovenskih športnih zvezdnikov Anže Kopitar se je v sredo vrnil v domovino. Teden dni po osvojenem naslovu prvaka v prestižni ligi NHL so ga najbolj zagreti navijači pozdravili že na brniškem letališču, zvečer pa svojemu junaku pripravljajo velik sprejem še v domačem kraju, Hrušici.

Slovenski hokejski junak Anže Kopitar je spet v Sloveniji. V poznih popoldanskih urah je pristal na brniškem letališču in po zdaj že utečenem protokolu za sprejeme ob velikih športnih uspehih najprej pozdravil svoje najbližje in prijatelje, nato pa, obkrožen z množico fotografov, snemalcev in novinarjev, pozdravil še navijače, ki so se kljub nič kaj hokejskim junijskim temperaturam v lepem številu zbrali že na letališču, da bi videli svojega junaka ali mu morda stisnili roko.

"Rad bi se vam zahvalil za sprejem. Težko je spraviti v besede, ker je res neverjetno ... Hkrati pa se moram opravičiti, ker ste morali tako zgodaj zjutraj vstajati. A mislim, da je bilo vredno in da bomo to konkretno proslavili. Prvi je zmeraj najslajši, upam, da ni zadnji," je Kopitar nagovoril svoje navijače pred letališko stavbo. Slovenskemu hokejskemu šampionu se je sicer mudilo, urnik je bil, tako kot že vse od osvojitve naslova v ZDA, natrpan tudi v domovini. Takoj po pristanku je Kopitar potešil radovednost številnih predstavnikov sedme sile, nato pa odšel domov na Hrušico, kjer so mu sokrajani pripravili sprejem, kakršen se spodobi za tako velikega športnika.

"Vsi se lahko strinjamo, da je to bilo oziroma je eden najlepših sprejemov, ki bo ostal v spominu. Lepo je bilo videti toliko navijačev, tudi sama podpora skozi sezono, končnico je bila izjemna," je še enkrat poudaril, koliko mu pomenijo privrženci. Kopitar je nato še enkrat podoživel najbolj zanimive trenutke sezone, ki se je razpletla sanjsko, tako, kot si verjetno nihče v ekipi Los Angelesa ni predstavljal. V zadnjem tednu je hokejiste Los Angelesa gnal predvsem adrenalin, saj so imeli veliko (prijetnih) obveznosti, kljub utrujenosti po dolgi poti in 14 urah na letalu pa je bil Kopitar sproščen in nasmejan. "Po tekmi smo imeli slavje kar v Staples Centru, kamor smo bili povabljeni vsi igralci in družinski člani. Naslednji dan smo šli na nekaj televizij, nato k našemu lastniku, tako da je bilo kar zanimivo," je dejal o dogajanju v dneh po tekmi v domači dvorani in Los Angelesu.

Čeprav se je sezona, daleč najuspešnejša doslej za Kralje, šele komaj dobro končala, pa misli že uhajajo tudi v novo. Tradicija sicer ni na strani prvakov, saj v elitnem tekmovanju že 14 let nobena ekipa ni zmagala dvakrat zapored, toda Kopitar ostaja optimist tudi na tem področju: "Naš cilj je, da ponovimo uspeh. A zavedamo se, da ima takšne cilje tudi še 29 drugih ekip. Res že nekaj čas ni bilo obrambe naslova, a naša ekipa se ne bo spreminjala. Vsi nosilci igre smo še pod pogodbo, tako da ne bo drastičnih sprememb v postavi," napoveduje 24-letni slovenski hokejski superzvezdnik.

Med drugim je Kopitar izpostavil tudi trenutek, ki je bil najbrž ključen za poznejši razvoj dogodkov – zadnja petina rednega dela, ko so se morali boriti za vsako zmago in so do zadnjega trepetali za uvrstitev v končnico. "Poseben trenutek je bil, ko smo morali zmagati vsaj 14 tekem od 20, da bi imeli možnost za končnico. Ko smo to naredili, smo vedeli, da igramo kar v redu hokej. Ko prideš v končnico, je vsaka tekma po svoje. Bili smo samozavestni, v seriji proti Vancouvru smo imeli dober izid z njimi. Začeti z dvema zmagama v gosteh pa nam je dalo dodaten zalet in tako smo začeli naš pohod."

Potem ko so ga ljubitelji hokeja po vsem svetu in tudi slovenski, ki so vstajali sredi noči, da so lahko v živo gledali tekme Kraljev, spoznavali vse bolj zaraščenega, je bil doma spet takšen, kot ga večina pozna – s precej krajšo brado. Na račun tradicije v NHL, ko se igralci v končnici do izpada ne brijejo, se je tudi pošalil in dejal, da je nekoliko "pogoljufal" in se ni bril že en teden pred uvrstitvijo v izločilni del, nato pa še, da je ponosen na oboje – tako na košato brado, saj v prejšnjih letih ni bilo priložnosti, da bi jo pustil rasti tako dolgo, ter seveda na uspeh, ki je nebritje sploh povzročil.

Komentarjev 1
  • Euterpe 23:09 20.junij 2012.

    ful je luštna tale Ines pa srečna zgledata, no ja, kako pa ne bi :D keep up the good work, Kopi!