Šport
19 ogledov

Kralji brez Kopitarja klonili po podaljšku

Ray Emery in Brendan Schenn Reuters
Los Angeles Kings so gostovali pri Philadelphia Flyers in po podaljšku izgubili z (3:2). Slovenski reprezentant Anže Kopitar za prvake zaradi poškodbe ni zaigral. Philadelphia je z 2:1 povedla že v prvi tretjini, odločilni gol pa je v podaljšku prispeval Brayden Schenn.

Za domačine je Brayden Schenn odločil že drugo tekmo zapored, v soboto je bil strelec odločilnega gola tudi na tekmi proti Detroitu. "Vedno je lepo odločiti tekmo, še slajše pa je, da jo odločiš proti ekipi, ki te je izbrala na naboru," je po tekmi dejal Schenn, ki so ga Kralji izbrali v petem krogu nabora leta 2009, dve leti pozneje pa so ga poslali v Philadelphio. Za domače sta se poleg Schenna med strelce vpisala še Avstrijec Michael Raffl in Chris Vandevelde, gola za goste pa sta dosegla Tyler Toffoly in Mike Richards. Toffoly je letos najučinkovitejši igralec Los Angelesa, s 13 točkami na lestvici najučinkovitejših igralcev lige zaseda visoko tretje mesto, pred njim sta le Tyler Seguin iz Dallasa in Sidney Crosby iz Pittsburgha.

Crosby je svojo statistiko izboljšal v tekmi z New Jerseyjem, k zmagi 8:3 je prispeval dva gola. Vragi iz New Jerseyja so na začetku druge tretjine vodili s 3:1, nato pa se je začela rapsodija domačih, ki so prišli do pete letošnje zmage. Podobno visoko zmago (7:3) so zabeležili tudi igralci Tampe, njihova žrtev je bila Arizona. Junak tekme je bil 21-letni Rus Nikita Kučerov, ki je dosegel svoj prvi "hat trick" v NHL. Dva gola za zmagovalce je dosegel Brian Boyle, Tyler Johnson pa se je izkazal s štirimi podajami.

Montreal in Anaheim ostajata na vrhu

S podobnim dosežkom kot Kučerov v Tampi se je v Dallasu lahko pohvalil njegov le eno leto starejši rojak Vladimir Tarasenko, ki je v dresu St. Louisa gostiteljem prav tako zabil tri gole. Za nameček je Rus dosegel tudi odločilni gol v podaljšku, z njim so gosti domače, pri katerih se je Seguin spet vpisal med strelce, premagali s 4:3.

Po številu točk sta letos zaenkrat najuspešnejši ekipi Montreala in Anaheima, obe sta se zmage veselili tudi v torkovih obračunih. Obe v gosteh, Montreal je v "olimpijskem" derbiju po kazenskih strelih z 2:1 ugnal Calgary, kar je bila njihova prva zmaga v zadnjih devetih tekmah v Calgaryju, Anaheim pa je z golom temnopoltega Devanta Smitha, ki je bil natančen, ko je imela njegova ekipa igralca manj na ledu, ugnal podprvake iz Chicaga.

Liga NHL:

Boston Bruins : Minnesota Wild 3:4
Pittsburgh Penguins : New Jersey Devils 8:3
Philadelphia Flyers : Los Angeles Kings 3:2*
Tampa Bay Lightning : Arizona Coyotes 7:3
Dallas Stars : St. Louis Blues 3:4*
Colorado Avalanche : San Jose Sharks 2:3**
Columbus Blue Jackets : Ottawa Senators 2:5
New York Islanders : Winnipeg Jets 3:4
Toronto Maple Leafs : Buffalo Sabres 4:0
Chicago Blackhawks : Anaheim Ducks 0:1
Calgary Flames : Montreal Canadiens 1:2**
Vancouver Canucks : Carolina Hurricanes 4:1

* - po podaljšku
**
- po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.