Šport
29 ogledov

Kralji klonili v Calgaryju

Kopitar Jones Wideman Calgary Flames Los Angeles Kings liga NHL Reuters
Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je skupaj s soigralci iz Los Angelesa neuspešno začel mini turnejo po zahodni Kanadi. Kralji iz Kalifornije so z 1:2 izgubili v Calgaryju, ki je zmagal tretjič zaporedoma. Kopitar je igral 19 minut in v tem času sprožil tri neuspešne strele proti vratom.

Edini zadetek za Los Angeles je dosegel Tyler Toffoli v zadnji minuti druge tretjine, Calgary pa je do odločilne prednosti prišel že v prvi tretjini, ko sta v razmaku dobre minute zadela Curtis Glencross in Markus Granlund. Obakrat je podal Jiri Hudler.

"Njegovo dojemanje hokeja je izjemno. Granlundu in Glencrossu je praktično pripravil strel v prazno mrežo. To je hokejski občutek, vizija, ki jo ima na igrišču. Je odličen podajalec," je Hudlerja pohvalil trener Calgaryja BobHartley. Kralje, ki jih je Calgary premagal že pred tednom dni v Los Angelesu, ko so gosti izničili prednost domačih 3:0 in po podaljšku zmagali s 4:3, ponoči čaka novo gostovanje, in sicer v Edmontonu.

Calgary se je zdaj točkovno izenačil z Los Angelesom, San Josejem in Vancouvrom v pacifiški skupini, a je odigral najmanj tekmo več od naštetih divizijskih rivalov. Čeprav so Kralji izgubili, pa branilec Drew Dougthy vzroka za poraz ne išče v odsotnosti obolelega Mariana Gaborika. "Pritiskati smo začeli šele v drugi polovici druge tretjine, v tretji pa smo prevladovali. Razlog, zakaj smo izgubili, je ta, da smo v prvi tretjini hitro naredili dve napaki, iz katerih so tekmeci zadeli," meni Doughty.

Po osmih tekmah končan niz Rangersov

Na drugih tekmah je Boston s 5:2 premagal Detroit, Carl Soderberg je prispeval gol in dve podaji za zmagovalce, najslabša ekipa vzhodne konference Carolina je z 1:3 izgubila proti četrti najboljši Montrealu, pri katerem je Lars Eller dosegel 21.000. zadetek v zgodovini kluba. New Jersey je s 3:1 odpravil vodilno moštvo metropolitanske skupine Pittsburgh, New York Islanders, ki so točkovno poravnani s Pittsburghom, pa so po podaljšku s 4:3 ugnali Washington. Odločilni gol je dosegel Johnny Boychuk v tretji minuti podaljška.

Ottawa je bila po zaslugi treh zadetkov Bobbyja Ryana s 5:2 boljša od Buffala v dvoboju začelja atlantske skupine, tretja najboljša ekipa lige Tampa Bay pa je s 3:2 premagala Toronto. Steven Stamkos je tekmo odločil s svojim 20. zadetkom v sezoni. St. Louis je s 3:0 porazil Colorado, svoj delež je prispeval izkušeni vratar Martin Brodeur s svojim 125. "shutoutom". Minnesota je v obračunu centralne skupine s 3:2 v gosteh slavila proti Winnipegu.

Dallas je s 3:2 premagal New York Rangers in končal njegov niz osmih zaporednih zmag, Chicago, drugo najboljše moštvo lige, je po kazenskih strelih s 5:4 ugnal Nashville. Duncan Keith je zbral tri podaje, odločilni kazenski strel pa je zadel Jonathan Toews. Na zadnji tekmi pa je Arizona je s 4:2 premagala Philadelphio. Antoine Vermette je zbral dva zadetka in podajo.

Liga NHL, izidi:

Boston Bruins : Detroit Red Wings 5:2
Carolina Hurricanes : Montreal Canadiens 1:3
New Jersey Devils : Pittsburgh Penguins 3:1
New York Islanders : Washington Capitals 4:3*
Ottawa Senators : Buffalo Sabres 5:2
Tampa Bay Lightning : Toronto Maple Leafs 3:2
St. Louis Blues : Colorado Avalanche 3:0
Winnipeg Jets : Minnesota Wild 2:3
Dallas Stars : New York Rangers 3:2
Chicago Blackhawks : Nashville Predators 5:4**
Arizona Coyotes : Philadelphia Flyers 4:2
Calgary Flames : Los Angeles Kings 2:1

* - po podaljšku
** - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.