Šport
140 ogledov

Kralji na vrhu zahodne konference

Anže Kopitar Kings Canadiens
Moštvo iz mesta angelov je na šesti tekmi sezone prišlo do pete zmage. Anže Kopitar tokrat brez točke.

Hokejisti Los Angeles Kings so zabeležili peto zmago, tokrat doma proti Montreal Canadiens s 5:1. Za ekipo iz Kalifornije slovenski zvezdnik Anže Kopitar tokrat ni prispeval nobene točke.

Paul Byron je zadel za vodstvo Montreala, še pred koncem prve tretjine je izid izenačil Michael Cammalleri. V drugi tretjini gola ni bilo, so pa zato štirje padli v zadnji tretjini, vsi v gol kanadske ekipe. Prvi je zadel Adrian Kempe, drugi Cammalleri, zatem pa še dvakrat Kempe.

Kralji so s petimi zmagami in porazom na uvodnih šestih tekmah sezone zabeležili najboljši začetek v zgodovini franšize. Kempe je zabeležil prvi 'hat trick' v svoji karieri, Cammalleri je dvema goloma dodal še podaji, Jonathan Quick pa je zbral 36 obramb na golu kraljev.

"Bil je dober večer. Izkoristili smo svoje priložnosti. Pred tem sem si včasih želel preveč. Ko dosežeš prvi gol se počutiš bolj sproščeno, počutiš se bolje. Vse se je odvilo po načrtih," je po tekmi dejal Kempe, ki postal prvi igralec kraljev s tremi goli po Anžetu Kopitarju iz lanske sezone. "Najbolj pomembno je, da je ekipa zmagala. Igrali smo vse bolje in bolje. Tretja tretjina je pokazala, da smo boljša ekipa," je dodal.

Devet golov v Torontu

V noči na četrtek sta bili poleg že omenjene tekme še dve srečanji. St. Louis je s 5:2 premagal Chicago; Jaden Schwartz je zadel trikrat.

Toronto je bil s 6:3 boljši od Detroita, Kanadčani so že v prvi četrtini zadeli štirikrat. Na poti do zmage so zadeli Nazem Kadri, Zach Hyman, Auston Matthews, Connor Brown, Morgan Rielly in William Nylander.

NHL, izidi:

Los Angeles Kings - Montreal Canadiens 5:1
Anže Kopitar brez točke za LA Kings.

St. Louis Blues - Chicago Blackhawks 5:2
Toronto Maple Leafs - Detroit Red Wings 6:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.