Šport
49 ogledov

Kralji padli proti Letalcem

anže kopitar Profimedias
Hokejisti Los Angelesa so v ligi NHL na domačem ledu izgubili proti Philadelphii z 1:2. Anže Kopitar se med strelce ali podajalce ni vpisal, čeprav je v 19 minutah sprožil kar šest strelov.

Za Los Angeles, ki je bil z izjemo prve tretjine boljši tekmec in narekoval ritem, je zadel Justin Williams v 45. minuti, za Philadelphio, pri kateri je blestel vratar Steve Mason s 37 obrambami, pa sta bila uspešna Claude Giroux v peti in Wayne Simmonds v 23. minuti. Simmonds, nekdanji član Kraljev, je dosegel svoj jubilejni stoti zadetek v ligi NHL. Letalci so prekinili črn niz kar devetih porazov v gosteh .

"Če tekmo s Kralji vzameš preveč zlahka, vedi, da bo sledila kazen. So zelo konsistentno moštvo in postavljajo merila zelo konsistentne obrambne igre za vso ligo, zato ne preseneča, da so v tem času že dvakrat osvojili Stanleyjev pokal," je tekmece pohvalil vratar Mason. Kralji so bili sila uspešni pri zaustavitvi napada Philadelphie, a neučinkoviti pri realizaciji. Gostujoči hokejisti so sprožili le 16 strelov proti mreži domačih, Kralji pa 38 strelov proti vratom gostov.

Aktualne prvake lige NHL zdaj čaka pet zaporednih gostovanj. Kralji s 33 točkami zasedajo četrto mesto v pacifiški skupini in imajo šest točk zaostanka za vodilnim Anaheimom, vodilnim moštvom skupine in zahodne konference.

Izidi:

Los Angeles Kings : Philadelphia Flyers 1:2
(Anže Kopitar ni bil podajalec ali strelec za Kings)
Pittsburgh Penguins : Ottawa Senators 3:2
New York Islanders : St. Louis Blues 4:6
Florida Panthers
: Buffalo Sabres 3:2
Toronto Maple Leafs
: Vancouver Canucks 5:2
Dallas Stars
: Montreal Canadiens 4:1
Detroit Red Wings
 : New York Rangers 3:2
Tampa Bay Lightning : Columbus Blue Jackets 1:3
New Jersey Devils : Washington Capitals 1:4
Nashville Predators : Chicago Blackhawks 1:3
Arizona Coyotes : Boston Bruins 2:5
Calgary Flames : San Jose Sharks 2:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.