Šport
24 ogledov

Kralji po loteriji ugnali sosede

Martin Jones Anže Kopitar Alec Martinez Anaheim Ducks Los Angeles Kings NHL Reuters
Los Angeles Kings so v noči na sredo po kazenskih strelih premagali Anaheim Ducks (3:2). Slovenec Anže Kopitar na gostovanju ni vknjižil točke, poskusil je s tremi streli na gol, a ostal praznih rok.

Kralji so vknjižili novo zmago, v gosteh so po kazenskih strelih v kalifornijskem derbiju premagali Anaheim Ducks. Prvenec Martina Jonesa v ligi se je končal z devetimi krogi kazenskih strelov, a novi vratar Los Angelesa ni imel večjih težav pri nadzoru pritiska, ki so mu ga namenili igralci Anaheima.

Jones se je izkazal s 26 obrambami, tekmo pa je z golom v nasprotnikova vrata odločil Dwight King. Kralji so na zadnjih 14 tekmah vknjižili vsaj točko. Slovenski reprezentant Anže Kopitar je prvi poskusil v kazenskih strelih, a ni bil uspešen; odločilen gol je za kralje dosegel Dwight King

Jones: Gre za enako igro

"Če sem popolnoma iskren, sem že bil v takšnem položaju. Očitno igrajo strelci Anaheima na visoki ravni, a sam sem želel le ostati miren in braniti tako, kot znam in sem branil že v ligi AHL. Ko se enkrat začne dan in je rutina za tabo, je vse v bistvu že znano in gre za enako igro. Res je zahtevnejša, ampak poskušal sem le ostati osredotočen," je po tekmi dejal Jones, ki je v vratih zaradi poškodbe zamenjal uveljavljenega Johnatana Quicka.

Čez lužo je sinoči sledil mrk domačih moštev, ki so morala na kar osmih tekmah od devetih priznati premoč gostom, edino zmago, pa še to z zgolj 1:0, so domačim gledalcem pripravili hokejisti Columbus Blue Jackets, ki so bili boljši od Tampa Bay Lightning.

Liga NHL, izidi:

Toronto Maple Leafs : San Jose Sharks 2:4
Washington Capitals : Carolina Hurricanes 1:4
Florida Panthers : Ottawa Senators 2:4
Nashville Predators : Vancouver Canucks 1:3
Anaheim Ducks : Los Angeles Kings 2:3**
New York Islanders : Pittsburgh Penguins 2:3*
Columbus Blue Jackets : Tampa Bay Lightning 1:0
Chicago Blackhawks : Dallas Stars 3:4
Edmonton Oilers : Phoenix Coyotes 2:6

* – po podaljšku
* – po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.