Šport
91 ogledov

Kralji prekinili črni niz šestih porazov

anže kopitar
Kralji so po dolgem času spet okusili slast zmage.

Hokejisti Los Angeles Kings so v noči na ponedeljek prekinili niz šestih porazov. Na domačem ledu so premagali New York Rangers s 4:2. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar je bil podajalec pri prvem zadetku.

Kralji, ki so zmagali šele drugič v letu 2018, so morali nadoknaditi zaostanek 0:2. V drugi tretjini so zadeli Jake Muzzin, Michael Amadio in Tanner Pearson, končni rezultat 4:2 pa je v zadnji minuti postavil Trevor Lewis.

"Občutek je dober. Izkopali smo se iz luknje. Mislim, da smo spet po tej zmagi spet na mestih za uvrstitev v končnico, vendar ne želimo samo loviti končnice, temveč bi radi nanizali nekaj zaporednih zmag in našo igro spravili v red. Današnja zmaga je dobra odskončna deska, zdaj moramo zmagovati naprej," je po tekmi povedal slovenski hokejski zvezdnik.

Kopitar je vpisal jubilejno 30. podajo v sezoni. Temu je dodal še 18 zadetkov in je tako pri 48 točkah. Hokejisti iz mesta angelov bodo naslednjo tekmo igrali v noči na sredo, ko bodo gostovali v Vancouvru.

Na preostalih tekmah večera so Washington Capitals po podaljšku klonili proti Philadelphia Flyers, za katere je odločilni gol dosegel Travis Konecny že po 27 sekundah podaljšane igre. Novo zmago so vpisali Vegas Golden Knights, ki so na gostovanju pri Carolina Hurricanes slavili kar s 5:1 in prišli do najboljšega izkupička zmag in porazov v ligi. Novinci v tekmovanju za Stanleyjev pokal so nanizali 31 zmag ob le štirih porazih, vsaj točko pa so osvojili na 11 tekmah; skupno imajo 66 točk in so vodilna ekipa lige NHL.

Liga NHL, izidi:

Los Angeles Kings - New York Rangers 4:2
(Anže Kopitar 1 podaja za Los Angeles)

Washington Capitals - Philadelphia Flyers 1:2 podaljšek
Carolina Hurricanes - Vegas Golden Knihgts 1:5
Winnipeg Jets - Vancouver Canucks 1:0
Anaheim Ducks - San Jose Sharks 2:6

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice