Šport
10 ogledov

Kralji v 68 sekundah dobili tri gole

Kopitar Los Angeles Kings San Jose Sharks NHL končnica Reuters
Moštvo Los Angeles Kings je izgubilo na domačem ledu z ekipo New Jersey Devils s 3:5. Slovenski hokejski as Anže Kopitar je odigral skoraj 20 minut. Med strelce ali podajalce se ni vpisal.

V dvoboju z New Jerseyjem je bila za kralje usodna druga tretjina. Potem ko je Dustin Brown po lepi akciji Drewa Daugtyja izenačil izid na 1:1, so v razmaku 68 sekund prejeli tri gole, vse bolj ali manj po spletu nesrečnih dogodkov pred njihovimi vrati. To je bil tudi razlog, da je po tretjem golu vratarja Martina Jonesa zamenjal Jonathan Quick, a tudi njemu se ni godilo bolje, prejel je dva zadetka, tako da se je v zadnji tretjini Jones vrnil na igrišče. A bilo je že prepozno, Los Angeles je prek Mariana Gaborika in Justina Williamsa le ublažil poraz.

"Danes nam je šlo vse narobe, zelo smo razočarani. Imeli smo veliko priložnosti z igralcem več, nismo jih izkoristili, na drugi strani pa prejeli poceni gole," je dejal domači trener Darryl Sutter, njegov kolega na nasprotni strani Lou Lamoriello, ki ekipo vodi začasno, je bil seveda bolj zadovoljen.

"V zadnjih dneh smo imeli tri odlične treninge. Ekipa deluje homogeno in vsi verjamemo, da so pred nami boljši časi. Danes smo zadevali, ko je bilo to najbolj pomembno, za to smo bili nagrajeni. Čeprav smo daleč od mest, ki vodijo v končnico, se še nismo predali, še vedno verjamemo, da nam lahko uspe," je dejal trener vragov, ki mu že priznavajo, da se pozna njegovo delo.

Rački do nove zmage

Kljub temu pa bo imela ekipa težko delo, če se hoče uvrstiti v končnico, trenutno je na 13. mestu v vzhodni konferenci, za osmim zaostaja kar 12 točk. Los Angeles je v nekoliko boljšem položaju, na zahodu je na sedmem mestu, a se bo moral za končnico še potruditi, saj najbližji zasledovalci ne zaostajajo veliko.

Moštvo Anaheim Ducks je ponoči na domačem ledu s 4:0 premagalo Toronto Maple Leafs ter se znova zavihtelo na vrh lige NHL. Anaheim je z 62 točkami izenačen z Nasville Predators.
Los Angeles je tretje moštvo pacifiške skupine in sedma ekipa na Zahodu. Kralji za vodilnim Anaheimom zaostajajo 12 točk.

V soboto derbi z vodilnimi

Kralje v Staples Centru v noči na nedeljo po slovenskem času čaka šesta zaporedna tekma. Pred derbijem pacifiške skupine z Anaheimom bodo počastili Roba Blakea, čigar dres bodo kot petega obesili pod strop znamenite dvorane. Dvoboj z Rački se bo začel ob 4. uri po slovenskem času.

Liga NHL, izidi:

Columbus Blue Jackets : Montreal Canadiens 2:3
Washington Capitals : Philadelphia Flyers 1:0
Anaheim Ducks : Toronto Maple Leafs 4:0
Los Angeles Kings : New Jersey Devils 3:5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.