Šport
17 ogledov

Kralji vse bolj oddaljeni od končnice

Kopitar San Jose Sharks Los Angeles Kings končnica liga NHL Reuters
Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL vpisali še drugi poraz po vrsti v gosteh.

Po Minnesoti Wild so kralji izgubili še pri Chicago Blackhawks, ki so bili boljši s 4:1. Edini gol je za goste dal Jake Muzzin, slovenski as Anže Kopitar je bil neuspešen, oba njegova strela nista pristala v mreži.,

Los Angeles je ob nepravem času doživel padec forme, saj v zahodni konferenci poteka srdit boj za še zadnje, osmo mesto v izločilnih bojih. Kralje, ki ostajajo pri 88 točkah, sta v razvrstitvi zahodne konference prehitela tako Calgary (91) kot Winnipeg (90), hokejisti iz Los Angelesa pa so zdrsnili na deveto mesto na razpredelnici ter četrto mesto v pacifiški skupini. Neposredni tekmec v boju za končnico iz pacifiške skupine Calgary je kralje prehitel že za tri točke.

Chicago, ki se je kalifornijskim tekmecem oddolžil za lanski poraz v konferenčnem finalu, ima na Zahodu natanko deset točk več od kraljev. V prvi tretjini so gostje še držali korak z domačim moštvom. Ekipa iz vetrovnega mesta je povedla v šesti minuti z golom Bryana Bickella, za kralje pa je 32 sekund pred koncem izenačil Muzzin.

Nato so sledile porazne prve tri minute druge tretjine, ko so domači zadeli dvakrat v razmaku ene minute, najprej je bil uspešen Duncan Keith, nato pa je na 3:1 za domače povedel Niklas Hjalmarsson. Končni izid je v 54. minuti z ostrostrelskim strelom v daljši kot postavil Marian Hossa za še drugo zaporedno zmago Chicaga, ki se je v razvrstitvi centralne skupine približal na le točko zaostanka za drugouvrščenim St. Louisom.

Vratar kraljev Jonathan Quick je zaustavil 36 strelov domačih hokejistov, Scott Darling na drugi strani pa je vpisal 31 obramb.

Kralje po petih tekmah v gosteh čakata dve tekmi v Staples Centru. Prva bo na sporedu v noči na petek, ko bo nasprotnik Edmonton, ki je že brez možnosti za uvrstitev v končnico.

Kot prvi sta si na Zahodu končnico zagotovili najboljši ekipi, vodilni Anaheim in drugouvrščeni Nashville, ki sta edini zbrali več kot sto točk.

Liga NHL, izidi:

Chicago Blackhawks : Los Angeles Kings 4:1
Anže Kopitar vpisal dva strela na gol za Kings

Arizona Coyotes : Buffalo Sabres 1:4
Montreal Canadiens : Tampa Bay Lightning 3:5
St. Louis Blues : Vancouver Canucks 1:4
Dallas Stars : Calgary Flames 3:5
Colorado Avalanche : Edmonton Oilers 1:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.