Šport
250 ogledov

Kralji znova uspešni pred domačimi gledalci

Anže Kopitar Profimedia
Hokejisti iz Los Angelesa so premagali tekmece iz Winnipega z 2:1 in dosegli osmo zmago.

Hrušičan in kapetan kraljev Anže Kopitar se tokrat ni vpisal med strelce ali podajalce. Za gostitelje sta v prvi tretjini zadela Joakim Ryan in Rus Nikolaj Prohorkin, izkazal pa se je tudi vratar Jack Campbell, ki je zbral 33 obramb. Slednji je bil uspešen tudi dve sekundi pred koncem razburljivega dvoboja, ko je v igri ena na ena zaustavil poskus Marka Scheifeleja za izenačenje in tako poskrbel za veselje domačih gledalcev v Staples Centru.

"Ne vem, če sem že kdaj ubranil strel ob pisku sirene. Nisem prepričan. Bilo je zabavno tako kot tekma. Močno smo se borili in zabavali. Mislil, da so soigralci v zadnji minuti opravili odlično delo," je po koncu tekme dejal Campbell.

Slovenski hokejski zvezdnik je na ledu preživel 20:17 minute in v tem času sprožil en strel proti tekmečevem golu. Za goste, ki so pred prihodom v največje kalifornijsko mesto trikrat zaporedoma zmagali, je edini gol v zadnji tretjini dosegel Jack Roslovic.

"V drugi in tretji tretjini smo trikrat sedli na klop za kaznovane igralce, zato se nismo izognili vsemu, čemer bi se morali in nismo bili tako agresivni kot v prvem delu igre. Kljub temu smo se prebili čez drugo in tretjo tretjino. Ni bilo lepo, a če na koncu zmagamo, nimamo nič proti," je tekmo ocenil trener Kingsov Todd McLellan.

Kalifornijska ekipa navkljub zmagi ostaja na zadnjem mestu v zahodni konferenci. V tej sezoni imajo slabši izkupiček od nje le še Ottawa Senators, New Jersey Devils in Detroit Red Wings, ki so člani vzhodne konference. Zasedba iz mesta angelov bo naslednjo tekmo igrala v noči na torek, ko bo gostovala v bližnjem Anaheimu.

Philadelphia Flyers je do zmage s 4:3 na gostovanju pri Montreal Canadiens prišla po podaljšku. Odločilni gol za četrto zaporedno zmago Philadelphie je v 31. sekundi podaljška dosegel Ivan Provorov. Do zmage po podaljšku je prišel tudi Toronto Maple Leafs. Zmagoviti gol za zmago z 2:1 proti Buffalo Sabres je v drugi minuti podaljška dosegel John Tavares.

Vodilno moštvo vzhoda Washington Capitals je na gostovanju pri Detroit Red Wings zmagalo s 5:2. V 55. minuti so domači preko Luka Glendeninga znižali izid na 2:3, potem pa je Aleks Ovečkin s svojim drugim in tretjim golom na tekmi postavil končni izid 5:2. Rus je poleg treh golov prispeval še podajo. To je bil Ovečkinov 24. "hat-trick'" v ligi NHL, s čimer se je prebil na deseto mesto večne lestvice. Čeprav je zadnja dva gola dosegel v prazno mrežo, Ovečkin pravi, da ga to ne moti: "Hat-trick je hat-trick. Ni pomembno, kako prideš do njega."

Ekipa San Jose Sharks je za enajsto zmago v zadnjih 13 tekmah na gostovanju s 4:2 premagala Arizono Coyotes. Izkazal se je Logan Couture, ki je za zmagovalce zadel dvakrat.

Vodilno moštvo zahoda St. Louis Blues je s 5:2 ugnalo Pittsburgh Penguins. Za domače so zadeli Justin Faulk, Nathan Walker, Ivan Barbašev, MacKenzie MacEachern in Jaden Schwartz, ki je prispeval tudi podajo.

Do zmage je prišlo tudi trenutno tretje moštvo zahoda, drugo pa je izgubilo. Colorado Avalanche je s kar 7:3 premagal Chicago Blackhawks. S štirimi doseženimi točkami sta se izkazala Joonas Donskoi (dva gola in dve podaji) ter Mikko Rantanen (gol in tri podaje). Edmonton Oilers pa je doma moral priznati premoč ekipi Vancouver Canucks, ki je bila boljša s 5:2. Ob tem je Tanner Pearson zbral dva gola in dve podaji.

Izidi:
New Jersey Devils - New York Rangers        0:4
Montreal Canadiens - Philadelphia Flyers    3:4 (podaljšek)
Calgary Flames - Ottawa Senators            3:1
Toronto Maple Leafs - Buffalo Sabres        2:1 (podaljšek)
Detroit Red Wings - Washington Capitals     2:5
Tampa Bay Lightning - Carolina Hurricanes   2:3
Florida Panthers - Nashville Predators      3:0
New York Islanders - Columbus Blue Jackets  2:0
Arizona Coyotes - San Jose Sharks           2:4
St. Louis Blues - Pittsburgh Penguins       5:2
Colorado Avalanche - Chicago Blackhawks     7:3
Los Angeles Kings - Winnipeg Jets           2:1
Edmonton Oilers - Vancouver Canucks         2:5
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.