Šport
45 ogledov

Kranjec: Pred mano se je peljal kos ledu

Robert Kranjec ekipna tekma Kuopio EPA
V slovenskem taboru po petem mestu na ekipni tekmi ni bilo pretiranega nezadovoljstva.

Reprezentanca Slovenije na Finskem še naprej ostaja brez stopničk. Ekipna tekma, ki bi morala biti na sporedu v soboto v Lahtiju, se je v ponedeljek odvila v Kuopiu, varovanci Gorana Janusa pa so jo končali na petem mestu. Zmagali so Norvežani pred Nemci in Japonci, četrta je bila Avstrija

Slovenija je za stopničkami zaostala za dobrih pet točk. Dva dobra skoka sta pokazala Peter Prevc in Robert Kranjec, po enkrat sta se malce slabše odrezala Jurij Tepeš in Jaka Hvala.

"Priložnost je bila"

"V bistvu smo skakali spremenljivo. Razlike so bile zelo majhne, borba pa je bila do konca med Japonci, Avstrijci in nami. To, da smo peti, je nekako realno, priložnost pa je bila. Škoda na koncu teh petih točk, nam pa gre dobro od nog, da smo ali prvi ali peti," je tekmo za STA ocenil Janus.

Veliko jeze je bilo pri Kranjcu, ki se mu je zgodil nevsakdanji zaplet in mu povsem uničil skok. "Ko sem se peljali dol, se je pred mano odpeljal kos ledu, ker se je odlomil nekomu ob robu. Potem sem samo gledal tisti kos, kam bo šel, in seveda nisem bil osredotočen. To je malenkost, ki pa te vrže iz tira in če gre za stopničke, lahko to tudi odloči. Seveda sem bil živčen," je Kranjec precej slabe volje pojasnjeval nevsakdanji pripetljaj.

Prevc vesel vetra

Prevc pa je današnjo tekmo lahko imel tudi za dober trening pred torkovo posamično: "Danes sem bil po prvi seriji zelo zadovoljen. V kvalifikacijski sem pristal pri 113 metrih in sem bil kar zaskrbljen. Ko mi je uspel dober skok in je spodaj še potegnil vzgonski veter ... ko na dnu takšne manjše naprave dobiš tak veter, se lahko zelo veseliš," je dejal Prevc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.