Šport
12 ogledov

Kranjec: "Vse je poplačano za nazaj"

Kranjec Damjan Tepeš Šinkovec sprejem Ljubljana
1/18
Anže Petkovšek
"Občutki še prihajajo za mano," je na slavnostnem sprejemu na Kongresnem trgu v Ljubljani dejal svetovni prvak v poletih Robert Kranjec. Letečega Kranjčana in ostalo ekipo (Jernej Damjan, Jurij Tepeš, Jure Šinkovec, pridružil pa se jim je tudi poškodovani Peter Prevc) je pozdravilo več tisoč navijačev.

Slovenske skakalce, ki so prejšnji konec tedna z bronasto ekipno in posamično zlato kolajno  Roberta Kranjca na svetovnem prvenstvu v poletih na Norveškem poskrbeli za izjemen športni dosežek, so danes v središču Ljubljane pozdravili tudi navijači in se jim na sprejemu na Kongresnem trgu zahvalili za odmevne dosežke.

Kranjcu ter sotekmovalcem v ekipi Jerneju Damjanu, Juriju Tepešu in Juretu Šinkovcu, na prireditvi se jim je pridružil še poškodovani Peter Prevc, so na odru čestitali minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žiga Turk, predsednik Smučarske zveze Slovenije Tomaž Lovše in ljubljanski podžupan Aleš Čerin. Turk je v nagovoru dejal, da so skakalci v teh težkih časih našli nišo, v kateri je Slovenija lahko najboljša, a poudaril, da so skoki več kot niša, da so slovenski skoki državotvorni šport.

Lovše pa je obljubil, da bodo skakalci tudi v prihodnje imeli vsaj dobre razmere za delo, več tisoč navijačev pa pozval, naj pridejo tudi v Planico, ki bo letos zadnjič v dosedanji podobi, saj bo že v kratkem temeljito prenovljena. Lovše je obenem izrazil tudi prepričanje, da bo prav Planica gostila svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju 2017.

"Nisem vas pričakoval v takšnem številu. Hvala vam. Seveda se spomnimo težkih trenutkov na tekmah, a je zdaj vse toliko lepše. Občutki prihajajo za nami, vesel sem, da sem del tega. Gotovo je ob takšnem uspehu vse poplačano za nazaj," pa je na sprejemu dejal prvi slovenski športni junak zadnjih dni Kranjec.

Na sprejemu so se na SZS s čestitkami spomnili tudi na mlade slovenske nordijske smučarje, ki so na nedavno končanem svetovnem mladinskem prvenstvu v Turčiji osvojili šest kolajn.

Kranjec: Upam na zmago v Planici

"Za Planico upam, da bo res tako, kot pravijo, da ne bodo znova le govorili. Jaz vas vabim, da za nas pridete navijati v velikem številu, mi pa vam bomo vrnili z odličnimi poleti. Upam, da bom prišel do zmage v Planici," je še za dodatno mero evforije poskrbel Kranjec. Do besede so prišli tudi ostali člani bronaste ekipe. "To si bom zapomnil za celotno življenje, res ste se zbrali v velikem številu," je navijače pohvalil Šinkovec. "Vsaka kolajna ima svojo zgodbo, vsako drugače doživljam," je svojo tretjo kolajno z velikih tekmovanj pokomentiral Damjan. "Super se počutim pred vsemi navijači. Super ste," je dejal Tepeš in napovedal, da bo naslednjič potrebno skočiti čez 250 metrov. Nekaj besed je navijačem namenil tudi glavni trener Goran Janus, ki je povsem preporodil naše orle: "Brez celotne ekipe ne bi bili tukaj, kjer smo." Na sprejemu so navijači najglasnejše pozdravili poškodovanega Prevca, ki je s svojo sproščenostjo navdušil prav vse: "Fantom se zahvaljujem, da so se spomnili name. To mi veliko pomeni. Tekmo sem spremljal kot pravi navijač. Sem tudi preklinjal, ampak sedaj ne bi o tem."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.