Šport
25 ogledov

Krim: "Ključna bo dobra obramba"

Tamara Mavsar je bila zbrana pri sedemmetrovkah in strelih iz igre. (Foto: Nik R Žurnal24 main
Krimovke v Ligi prvakinj v nedeljo čaka gostovanje pri Zvezdi. "Ključna bo dobra obramba in vračanje nazaj, iz tega pa sledi naša hitra igra v napadu," pove Tamara Mavsar, ki je na prvi tekmi dala šest golov.

Po vikendu premora se bo ta konec tedna nadaljevala rokometna Liga prvakinj. Igralke Krima Mercatorja bodo tekmo četrtega kola v skupini D igrale v nedeljo ob 12. uri, ko bodo v Čehovu gostovale pri Zvezdi Zvenigorod. Krimovke so prvo medsebojno tekmo pred domačimi gledalci dobile, podoben razplet pa si želijo tudi v Rusiji. Trenerka Marta Bon ima kar nekaj težav s poškodbami. Krožna napadalka Dragana Cvijić bo odsotna pol leta, datum vrnitve po poškodbi madžarske ostrostrelke Szandre Zacsik je tudi vprašljiv, ob tem pa imajo nekaj težav tudi vratarke Jelena Grubišić, Sergeja Stefanišin in Neja Šoberl.

Jasno je, da je na postavljeno obrambo težje doseči gol kot iz protinapadov. Ti bodo proti Rusinjam, ki so močne, visoke, stabilne, še toliko pomembnejši.
Tamara Mavsar

Bonova meni, da je glavna nevarnost to, da se ponovi prvi polčas iz sezone 2007/08, ko je takrat Zvezda s silovitim ritmom v prvem polčasu zlomila Krim in povedla s kar 22:7. "Zagotovo bodo one tudi tokrat od začetka šle na polno. Osnovna nevarnost pa je, da se ponovi tisti polčas. Če se to zgodi, potem smo mrzle. Ni sicer težava, če na začetku tekmice povedejo. Takrat so tekaško še na naši ravni, ampak me smo sposobne teči vso tekmo in to je naš adut. Upam, da bomo ves čas nadgrajevale igro in 'mlele' iz minute v minuto. Želimo si podoben potek tekme kot na prvem letošnjem dvoboju."

Na prvem letošnjem medsebojnem srečanju so Ljubljančanke prvi polčas odigrale precej neprepričljivo, a v drugem odločilno prednost naredile med 45. in 50. minuto, ko so pobegnile za šest golov. Lep delež pri tem pobegu je imela tudi Tamara Mavsar, ki je lahko Krimovo orožje tudi v protinapadih. Ti bodo bržčas ključnega pomena proti visokim Rusinjam. "Zagotovo. Krim je v zadnjih letih znan po hitri igri, protinapadih. Če bomo dobre v obrambi in tako pomagale tudi našim vratarkam, bomo prišle do nasprotnih napadov in dosegale lahke zadetke. Je pa ključna dobra obramba in vračanje nazaj, iz tega pa sledi naša hitra igra v napadu. Jasno je, da je na postavljeno obrambo težje doseči gol kot iz protinapadov. Ti bodo proti Rusinjam, ki so močne, visoke, stabilne, še toliko pomembnejši," pravi Mavsarjeva. Slednja je Rusinjam na prvi tekmi zabila šest golov, še boljši sta bili Barbara Varlec z devetimi in Andrea Penezić s sedmimi. Pri Zvezdi sta izstopali Ana Sen z osmimi in Polina Kuznjecova s šestimi zadetki.

Krimova zmaga tudi v Rusiji ne bi smela biti misija nemogoče, predvsem zaradi tega, ker Zvezda v tej sezoni ne blesti, še posebej ne v domačem prvenstvu. A to Bonove ne sprošča, kvečjemu nasprotno, saj je motiv Rusinj po zadnjem (sredinem) prvenstvenem porazu še večji. Ob dejstvu, da je Zvezda ruska reprezentanca v malem (na čelu s Senovo, Ljudmilo Postnovo, Oksano Koroljevo in Darjo Gruzdevo) in da je na klopi prekaljen trenerski maček Jevgenij Trefilov, je tako vsako opozorilo še kako na mestu. "Pri Zvezdi je glavna stvar to, da imajo dober sistem s križanjem zunanjih igralk ali sodelovanjem s krožnimi napadalkami. Imajo nekaj izjemnih posameznic, tako da pokrivanje 'mož na moža' oziroma 'ženska na žensko' ne pride v poštev, ampak bo treba najti kakšno drugo taktično rešitev."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.