Šport
35 ogledov

Krim s preobratom presenetil Larvik

Krim Mercator Larvik Krim Mercator/Facebook
V drugem kolu elitnega evropskega rokometnega tekmovanja so rokometašice Krima pred domačimi gledalci vpisale prvo zmago, padel je norveški Larvik (24:22).

Potem ko so v uvodnem krogu visoko izgubile v gosteh pri Esbjergu, so rokometašice Krima Mercatorja danes svoje navijače nagradile z borbeno predstavo in zmago proti favoriziranemu Larviku. V prvem polčasu je igra še šepala, v drugem pa so Ljubljančanke nadigrale tekmice s severa Evrope.

Trener Uroš Bregar je tekmo začel z Mišo Marinček v vratih, Elizabeth Omoregie, Nino Jeriček in Valentino Blažević na zunanjih položajih, Aneto Benko in Polono Barič na krilih ter Vesno Milanović-Litre na položaju krožne napadalke.

Ta postava je na začetku kar nekako zmrznila, ni ji šlo ne v obrambi ne v napadu, kjer domačinke niso znale prebiti visokega norveškega zidu. Če pa so ga, so bile nenatančne. Larvik je tako hitro povedel s 6:1.

Krim je svoj prvi gol iz igre dosegel šele v 12. minuti, takrat je za 2:6, zadela Omoregiejeva. A ta zadetek je pomenil začetek preobrata, že v 17. minuti so namreč Ljubljančanke prednost Skandinavk izničile in izenačile na 6:6 z golom Mirjete Bajramoske.

Sledilo je novo slabše obdobje domačih, tako da so preostanek polčasa znova lovile tekmice, ki so v 28. minuti spet vodile za štiri zadetke (13:9), na glavni odmor pa so šle s tremi goli naskoka.

V 35. minuti je Baričeva s sedmih metrov krimovke, pri katerih je bila razpoložena tudi vratarka Marinčkova, pripeljala do le enega gola zaostanka (13:14), Jeričkova pa je v 40. minuti izid spet izenačila (16:16).

V 44. minuti pa so gostiteljice celo prešle v vodstvo, ko je s krila za 18:17, zadela Aneta Benko. Ista igralka je na veselje domačih navijačev že v naslednjem napadu povišala na 19:17, Baričeva pa je z zadetkom za 21:18 v 47. minuti napovedala razburljiv zaključek tekme.

Dve minuti in pol pred koncem so se Norvežanke približale na 22:21, lahko bi tudi izenačile, a je bila Marinčkova zelo razpoložena. Ko je Benkova 50 sekund pred koncem unovčila sedemmetrovko (23:21), je bil zmagovalec znan.

Liga prvakinj (skupina D), 2. kolo:

Krim Mercator - Larvik 24:22 (10:13)
Benko, Milanović Litre, Omoregie po 5; Koren Riegelhuth 6, Breistoel 4.

Nedelja:
Sävehof - Esbjerg

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.