Šport
9 ogledov

Krimovke klonile na Švedskem

Krim Mercator Krim Mercator/Facebook
Rokometašice Krima Mercatorja so v 4. kolu lige prvakinj v Partillu na Švedskem izgubile proti Sävehofu (26:24).

Varovanke Uroša Bregarja so po dveh zaporednih domačih zmagah drugič v letošnji sezoni gostovale v Skandinaviji. Na prvem so v Esbjergu na Danskem visoko izgubile, zato pa so bile na Kodeljevem boljše od Larvika in Sävehofa.

Praznih rok so ostale tudi v Partillu, kjer so Švedinje slavile z dvema goloma prednosti, kar pomeni, da bodo, če bosta imeli ekipi po koncu skupine D enako število točk, krimovke v prednosti, saj so v Ljubljani slavile z 32:29.

Marinčkova ni bila dovolj

Slovenske državne prvakinje so pred tednom dni v prvem polčasu popolnoma nadigrale najboljšo švedsko ekipo, dobro pa so začele tudi dvoboj v Partillu. Predvsem to velja za vratarko Mišo Marinček, ki je bila v uvodnih minutah praktično nepremagljiva, v napadu pa Elizabeth Omoregie nezgrešljiva. Ko se je bolgarski reprezentantki v napadu pridružila še Tamara Georgijeva, so krimovke v 15. minuti povedle z 8:5. Toda to je bil zadnji gol gostij dolgih osem minut, kar so Švedinje izkoristile in z golom Hallagard Elin Karlsson v 21. minuti izid izenačile.

Do konca prvega polčasa so imele krimovke še naprej težave z učinkovitostjo v napadu, Omoregieva sama ni zmogla vsega bremena, naredile so tudi preveč lastnih napak, skupaj kar deset, tako da je Sävehof z golom Jamine Roberts prvič na tekmi povedel (11:10). Domačinke so z golom prednosti odšle tudi na odmor in to navkljub desetim obrambam Marinčkove in šestim golom Omoregieve.

Drugi polčas se je začel s tremi obrambami Marinčkove, goloma Omoregieve in Nine Jeriček ter novim vodstvom gostujoče ekipe. A je bilo njeno vodstvo kratkotrajno, kajti v 38. minuti so po protinapadu Louse Sand domače rokometašice prvič na tekmi povedle s tremi goli prednosti (17:14). Tudi po zaslugi svoje vratarke Johanne Bundsen, ki je nanizala nekaj zaporednih obramb. Švedinjam je stekel še protinapad in po novem golu Sandove, četrtem v drugem polčasu, so krimovke zaostajale že za štiri gole (19:23).

Uroš Bregar je vzel še svojo drugo minuto odmora, do konca tekme pa je bilo še osem minut. Švedinje so zanesljivo držale svojo prednost, krimovke pa niso izkoristile nekaj dobrih obramb Marinčkove. V napadu niso zadele iz nekaterih izdelanih položajev, vseeno pa so na koncu po zaslugi Marinčkove, ki je že po izteku rednega dela tekme ubranila sedemmetrovko Robertsovi.

Z 20 obrambami je bila kapetanka Krima Mercatorja tudi junakinja svoje ekipe, v kateri se je z osmimi goli izkazala tudi Omoregieva.

Liga prvakinj (skupina D), 4. kolo:

Sävehof - Krim Mercator 26:24 (12:11)
Karlsson 6; Omoregie 7.

Larvik - Esbjerg 30:29 (15:17)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.