Šport
28 ogledov

Krimovke le polepšale izid

Krim Mercator
1/7
Simon Maljevac
Rokometašice Krima Mercatorja so v 3. krogu glavnega dela Lige prvakinj v Stožicah izgubile proti Budućnosti z 20:23 (8:16).

Dvakratne evropske prvakinje so proti Budućnosti izgledale svetlobna leta oddaljene od nekdanje slave. Predvsem v prvem polčasu je nemoč proti izrazitim favoritinjam iz Podgorice naredila svoje, v prve pol ure so si namreč Črnogorke priigrale odločilno prednost.

Po izidu 2:2 so favorizirane gostje začele upravičevati svojo vlogo. V obrambi so zlahka onemogočale gostiteljice,v napadu pa so znale izkoriščati svojo kakovost in moč. Z delnim izidom 5:0 so v 12. minuti vodile že z 9:3, v 19. minuti pa je razpoložena Romunka Cristina Neagu zadela za 12:5. To je že jasno nakazalo, v katero smer se bo odvila tekma lanskih finalistk in ljubljanskega kluba, ki bolj ali manj skuša zgolj preživeti in razvijati mlade igralke. V tem pogledu je danes zadovoljila le Elizabeth Omoregie

Podobno razmerje moči se je nadaljevalo do konca polčasa, tako da je Budućnost drugi polčas začela z zajetno prednostjo osmih zadetkov. Ko so izbranke Dragana Adžića v uvodu drugega dela z delnim izidom 3:0 prišle že na 19:8, je bil zmagovalec odločen, vse drugo so bili zgolj kozmetični popravki izida. Domačim je ob številnih nenatančnih strelih gostij sicer uspelo znižati zaostanek tudi na vsega štiri zadetke, v 60. minuti celo na tri. Kljub na koncu relativno nizkemu porazu je imela Budućnost večino časa vse vajeti igre v svojih rokah .

"Dokazale smo, da se lahko kosamo tudi z najboljšimi evropskimi ekipami, čeprav se morajo za presenečenje poklopiti praktično vse stvari. V tekmo smo šle s preveliko mero spoštovanja do zveneče gostujoče zasedbe, pa tudi naši streli v napadu so bili preveč medli. V drugem polčasu smo zaigrale precej bolj pametno in odgovorno ter z veliko mero borbenosti. Vztrajale smo do konca in vendarle malce omilile poraz," je po tekmi povedala vratarka Krima Miša Marinček.

"Najbolj mi je žal, da smo tako jalovo začele tekmo. V napadu res nismo mogle priti do priložnosti. Če smo prišle, pa je vratarka naredila svoje. Očitno smo bile tudi pri strelih predvidljive. V drugem polčasu pa se je pokazalo to, k čemur težimo. V prvem polčasu smo bile počasne, nismo izvajale hitrih centrov, ne protinapadov. Očitno je bilo preveč strahospoštovanja do Budućnosti, ki je res vrhunska ekipa. V prihodnje bomo poskušale podaljševati kakovostna obdobja igre, vsaka tekma pa znova pokaže, da nas čaka veliko dela, in razkrije naše omejitve. Ampak po slabem prvem delu smo se vrnile, kar je dober pokazatelj. Elizabeth Omoregie je tudi pokazala, kako se bori, bila je drzna, hitra, neustrašna. Želim si, da bi jih bilo še več takšnih. Ona ima potencial za vrhunski rokomet, vse ga pač nimajo," pa je menila trenerka Marta Bon.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.