Šport
14 ogledov

Krimovke so se namučile za prvo zmago

(Krim Mercator - Sävehof)
1/21
Saša Despot
Rokometašice Krima Mercatorja so v 1. krogu Lige prvakinj v Stožicah premagale švedski Sävehof s 36:28 (14:12). Izbranke Toneta Tislja bodo naslednjo tekmo v tem tekmovanju igrale prihodnjo nedeljo, ko bodo gostovale v Leipzigu.

Krimovke so na uvodni tekmi nove sezone Lige prvakinj pustile kar malce mešane občutke. V dvoboju s Švedinjami so bile nesporne favoritinje, a dobršen del tekme so se domače kar mučile v napadu, v obrambi pa puščale preveč prostora. Tako so bili navijači Krima kar nekaj časa na trnih, a sredi drugega polčasa so njihove ljubljenke le prišle do prednosti, ki so jo do konca plemenitile in dosegle na videz lahko zmago.

"Punce so dolgo trenirale, bile so že neučakane. Tekma z mojega zornega kota ni bila na visoki ravni, drugače pa imamo dovolj igralskega kadra, imamo širino, kar je tudi nekako pripomoglo k naši zmagi, čeprav smo res slabo odprli drugi polčas. Zmaga je na koncu kar visoka, toda tisto, kar je nujno, če hočeš biti najboljši, torej obramba in vračanje v obrambo, sta bila na precej nizki ravni. Veliko še imamo za postoriti,'' je povedal Tone Tiselj.

Švedinje nudile dostojen odpor

Tiselj je uvodno tekmo sezone začel s Talido Tolnai v vratih, na krilih sta bili Tamara Mavsar in Katarina Krpež, na mestu krožne napadalke Daniela Piedade, na zunanjih položajih pa so igrale Andrea Penezić (v obrambi jo je menjala Linnea Torstensson), Nina Wörz in Barbara Lazović, ki jo je že v osmi minuti po ne ravno obetavnem začetku zamenjala Anđela Bulatović.

Dotlej so Švedinje v igri, polni napak, že povedle s 4:2, a so domače igralke hitro ujele priključek. V 16. minuti so po drugi uspešno izvedeni sedemmetrovki Mavsarjeve prvič na tekmi povedle za dva gola (8:6), nakar so gostje vzele minuto odmora. A to ni posebej pomagalo, domače so po novi najstrožji kazni v 19. minuti povedle z 9:6.

Napad daleč od željenega

V igro je malce pozneje prišla tudi Oana Manea, Bulatovićeva je prevzela organizacijo igre, ki pa nikakor še ni bila niti blizu optimumu. V napadu so domače delale precej napak, obramba pa - tako kot je Tiselj dejal pred dnevi - ni bila še na pravi ravni, kar je sicer kakovostno slabšim tekmicam dopuščalo priključek. Šele v samem zaključku polčasa so domače prišle spet do treh golov prednosti (14:11).

Uvod drugega polčasa so domače odigrale zelo slabo, Švedinje so s štirimi zaporednimi goli povedle s 16:14. Po zaslugi četrte uspešno izvedene sedemmetrovke Mavsarjeve so krimovke ujele švedsko ekipo pri 17:17, nato pa je ista igralka spet s sedmih metrov domače povedla v vodstvo z 18:17. V 40. minuti je Bulatovićeva zadela za 20:18, Piedadejeva pa minuto zatem za 21:18.

Vajeti v rokah Krima

Takrat se je tudi dokončno začela tekma nagibati na stran domačih, ki so kmalu povedle za štiri gole, ta prednost pa je kljub še vedno preveč napakam, izgubljenim žogam in porozni obrambi zadostovala za relativno miren zaključek tekme. Domače so namreč ves čas ohranjale prednost treh, štirih golov, v končnici pa še oplemenitile razliko in prišle do prvih dveh točk.

Liga prvakinj, 1. kolo:

Skupina C

Krim Mercator : Sävehof 36:28 (14:12)
Mavsar 9, Penezić in Piedade 6; Fogelström 6, Roberts 5

Metz : Leipzig 22:23 (11:13)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.