Šport
4323 ogledov

Krimovke po tesni zmagi doživele šok za zeleno mizo

Krim Mercator Profimedia
Administrativna napaka je rokometašice Krima stala nastopa v finalu rokometnega pokala Slovenije, kamor so se uvrstile z zmago nad Ajdovkami.

Vodstvo tekmovanja rokometnega pokala Slovenije za ženske je tekmo polfinala med ekipama Krim Mercator in Mlinotest Ajdovščina, ki se je končala z zmago ljubljanske ekipe s 34:33, naknadno za zeleno mizo registriralo z izidom 0:10 v korist ajdovske zasedbe.

Za pokalno lovoriko se bosta v v finalu udarili ekipi Ajdovščine in Litije, obe se bosta potegovali prvi članski naslov v zgodovini obeh klubov, Krimovkam pa preostane boj za tretje mesto z Izolo,

ženska rokometna reprezentanca Prvič na OI Šport Slovenkam uspel zgodovinski uspeh

Na sobotni tekmi polfinala pokala je ekipa Krim Mercator nastopila z dvema igralkama, ki nista imeli pravice nastopa. V skladu z 38. členom pravilnika o rokometnih tekmovanjih, ekipa, ki stori takšen prekršek, izgubi tekmo z rezultatom 0:10.

Kot so v izjavi za javnost sporočili z Rokometne zveze Slovenije, imajo klubi v 1. A in B državni rokometni ligi za ženske, torej tudi v pokalu Slovenije, pravico nastopa šestih igralk brez pravice nastopa za državno reprezentanco Slovenije, Krim Mercator pa je na tekmi nastopil z osmimi.

Komisar tekmovanja je v skladu s pravilnikom polfinalno tekmo registriral z rezultatom 10:0 v korist Ajdovščine.

Letošnji finalni turnir rokometnega pokala za ženske poteka v Litiji.

IZJAVA ZA JAVNOST

"RK Krim Marcator je zaradi administrativne napake izgubil polfinalno tekmo Pokala Slovenije proti ekipi Mlinotesta Ajdovščine z rezultatom 10:0.

Na pričujočem srečanju, ki se je sicer končalo z zmago tigric (34:33), je ekipa Krima Mercatorja kršila pravilo, da na tekmi lahko igra šest igralk brez pravice nastopa za državno reprezentanco Slovenije, na obračunu pa jih je igralo osem.

Klub napako obžaluje in tekmicam želi uspešno finalno tekmo."

RK Krim Mercator

* Izidi, finalni turnir pokala Slovenije za ženske:
- polfinale, sobota, 20. april:
Trgo ABC Izola - Litija                28:29
Krim Mercator - Mlinotest Ajdovščina    0:10

- tekma za 3. mesto, nedelja, 21. april, ob 14.30:
Trgo ABC Izola - Krim Mercator

- finale, nedelja, 21. aprila, ob 17.30:
Litija - Mlinotest Ajdovščina

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.