Šport
19 ogledov

Krka in Olimpija v Novem mestu

Union Olimpija Krka pokal Spar finale dvorana Tabor Maribor Rojc Rupnik Nino Verdnik
Jutri in v nedeljo bo v novomeški dvorani Marof potekal košarkarski turnir Novo mesto Cup 2014. Vstop na tekme bo brezplačen.

Na turnirju bosta poleg najmočnejših slovenskih klubov Krke in Uniona Olimpije nastopila še zagrebška Cibona, aktualni prvak jadranske lige, ter Jolly Jadranska banka Šibenik. Turnir se bo v dvorani Marof jutri začel ob 17.30, ko se bodo pomerili Ljubljančani in Šibenčani, ob 20. uri pa bodo gostitelji zaigrali proti Zagrebčanom. V nedeljo bodo ob istih urah odigrani tekmi za tretje mesto in finale.

"Imamo kar nekaj težav s poškodbami, zato bomo skušali ta turnir izkoristiti, da minutažo dobijo tisti, ki so dosedaj manj igrali. Na njih je, da to izkoristijo," je pred dvoboji razmišljal trener Krke Aleksandar Džikić. Pri prvih tekmecih Krke pravijo, da še niso v idealni formi. "To je izvrstna priložnost, da se preizkusimo na takem turnirju in takih tekmah, ki nas čakajo čez dva tedna. To bo dober test. Naša forma še ni idealna, nadaljujemo pa z delom, ki smo ga začeli. Prepričan sem, da bomo odigrali dve dobri tekmi," je dejal prvi mož na klopi Cibone Slaven Rimac.

Močan turnir pred začetkom sezone želijo izkoristiti tudi pri Olimpiji. "Rezultati v času pripravljalnega obdobja niso v prvem planu, a vseeno si želimo tekmi zmagati. Pričakujem dve za nas trenerje zanimivi srečanji, ki nam povedali kaj moramo še izboljšati do uradnega začetka sezone," je dejal Aleš Pipan, Dino Murić pa je dodal: "Na treningih se trdo dela in igralci se veselimo tekem, saj razbijajo monotonost pripravljalnega obdobja. Tekmi bosta služili predvsem uigravanju."

Vstop na tekme bo sicer brezplačen, organizatorji pa tudi obljubljajo, da bo vse gledalce pričakal bogat spremljevalni program. Predstavil se bo Plesni studio Novo mesto, gledalcem pa bodo podarili tudi štiri košarkarske žoge s podpisi košarkarjev Krke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.