Šport
12 ogledov

Krka izgubila v Grosuplju

Krka, Partizan, Aleksandar Džikić ABA
Košarkarji Grosbasketa so pripravili prvo veliko presenečenje v ligi Telemach. Premagali so petkratne zaporedne državne prvake iz Novega mesta z 80:75.

Ker se je Krka odpovedala sodelovanju v pokalu eurochallenge, je bil to za Novomeščane prvi nastop v prvem delu lige Telemach v zadnjih štirih sezonah. In kot je pred začetkom tekmovanja opozoril trener Aleksander Džikić, bodo sodelovanje uspešno prestali le ob maksimalno zavzetem pristopu.

Tokrat ga niso pokazali, verjetno tudi zato, ker se jim je na drugi strani zoperstavilo le sedem igralcev. Ti so prikazali zgledno borbenost in voljo do uspeha ter na koncu zasluženo slavili. Zaostajali so le na začetku tekme (2:11), nato pa so vzpostavili ravnotežje in tega držali do zaključka. Ko je Krka, za katero zaradi prehlada ni igral organizator igre Malcolm Armstead, na začetku zadnje četrtine povedla z nekaj koši razlike, je kazalo na pričakovan uspeh, toda Grosbasket se ni vdal.

Tri minute pred koncem so domačini povedli s 65:62, nato s 67:63, senzacija pa je postala realnost, ko je slabo minuto pred koncem Jasmin Hukić zgrešil dva prosta meta. Pri izidu 72:66 so imeli gostitelji odprto pot do zmage, ki so jo tudi dosegli.

"Čestitke za to zmago si najbolj zaslužijo naši igralci ter moj trenerski štab. Vsi zelo dobro delajo, saj vsak dan želijo biti še boljši, se dokazovati in tekmovati. Zmage smo seveda veseli, a se zaradi nje ne slepimo. Ostajamo na realnih tleh. Moštvo Krke je na začetku sezone v specifični situaciji, saj ima težak razpored tekem. Vsi smo lahko zelo veseli za zmage Novomeščanov, ki jih dosegajo v tej sezoni v regionalni ligi. Želim jim, da s tem nizom nadaljujejo. Mi moramo na drugi strani ostati skromni, spoštovati vsakega nasprotnika ter se dobro zavedati kaj smo in kaj želimo predstavljati. Hvala navijačem za podporo. Upam, da se jih v prihodnje zbere še več," je po tekmi dejal trener Grosbasketa Teo Hojč.

Grosbasket : Krka 80:75 (16:13, 32:33, 51:52)
Trampuš 21, Tomič 20, Zagorac 17; Rojc 20, Hukić 12

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.