Šport
14 ogledov

Krka po remiju z Olimpijo osma

Šporar Kalcer Radomlje Olimpija Ljubljana SPS/NkOlimpija
Nogometaši Krke in Olimpije so se v tekmi 28. kroga Prve lige Telekom v Novem mestu razšli z izidom 0:0.

Nogometaši Krke so za Olimpijo izrazito neugoden nasprotnik. V sezoni so od štirih medsebojnih tekem trikrat zmagali, v Novem mestu pa Ljubljančani doslej še nikoli niso osvojili niti točke. Tokrat so sicer jo, a ne morejo biti zadovoljni, saj so zamudili priložnost, da se nekoliko približajo vodilnim ekipam na prvenstveni razpredelnici. Na drugi strani so s točko lahko bolj zadovoljni Novomeščani, saj so na lestvici prehiteli Gorico in so zdaj osmouvrščena ekipa prvenstva.

Tekma ni postregla z navdušujočim nogometom. Ljubljančani so imeli nekoliko več od igre, več so poskušali s streli (13 strelov Olimpije, šest strelov Krke), toda te so bili večinoma nenevarni. Luka Žinko je v deseti minuti sicer dosegel gol, a ga je sodnik zaradi nedovoljenega položaja razveljavil. Poleg tega so bili Ljubljančani najbližje zadetku v 37. minuti, ko Marko Vukčević ni izkoristil lepe podaje Ezekiela Hentyja, veselje mu je z odlično obrambo preprečil vratar Miodrag Mitrović. Slednji je bil nekaj minut pozneje uspešen tudi po poskusu Mihe Zajca.

Tako kot v prvem polčasu, je tudi v drugem s streli v ljubljanski ekipi največ poskušal Andraž Šporar, ki pa ni bil dovolj natančen, tako kot ne tudi Vukčević. Domači pa so imeli najlepšo priložnost v 84. minuti, ko je Kevin Kauber streljal prek vrat. V sodniškem podaljšku je poizkusil še Josip Fuček, toda žoga je zletela mimo vratnice.

Novomeščani so s točko na lestvici prehiteli Gorico, ki se je tako znašla na mestu, ki ji prinaša play-off dvoboj z drugouvrščeno ekipe v drugi slovenski ligi. To je trenutno Aluminij, ki za vodilnim Krškim šest kol pred koncem zaostaja za tri točke. Tretji je Dob, ta ima dve točki manj kot Aluminij.

Prva Liga TS, 28. krog:

Domžale : Gorica 3:1 (1:1)
Vuk 28., 64., Podlogar 89.; Žigon 24.

Luka Koper : Radomlje 2:0 (1:0)
Lotrič 23., 57.

Zavrč : Celje 1:2 (1:0)
Novoselec 24.; Jeslinek 51., Sunny 77.

Rudar: Maribor 2:0 (1:0)
Babić 45., Knezović 72.

Krka : Olimpija 0:0

Lestvica:
1. Maribor 59
2. Domžale 55
3. Celje 54
4. Olimpija 51
5. Zavrč 39
6. Rudar 36
7. Luka Koper 35
8. Krka 25
9. Gorica 24
10. Radomlje 13

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.