Šport
15 ogledov

"Lahko je igrati z Messijem in Neymarjem"

Luis Suarez Barcelona B Indonezija U19 EPA
Urugvajski napadalec Luis Suárez se po dolgem suspenzu počasi vrača v pravi ritem in bo v drugem delu sezone pomemben adut Barcelone v lovu na domače in mednarodne lovorike.

Slovita Barcelona ima z Leom Messijem, Neymarjem in Luisom Suárezom na papirju 'ubijalsko' napadalno trojico, ki pa jeseni še ni prikazala prave eksplozije. Suárez opozarja tekmece, da sta njegova soigralca lahko zelo nevarna v vsakem trenutku. 

"Ne vem, če so nasprotniki prestrašeni, ko igrajo proti Barceloni, vendar morajo vsekakor biti zelo previdni. Vsi še kako dobro vemo, kako dobra sta Neymar in Messi. Ne želim podcenjevati naših nasprotnikov, vendar lahko omenjeni dvojec sam odloči vsako tekmo. Že nekaj časa igrata skupaj in ogromno prispevata k moštvenim uspehom."

Navdušen nad soigralcema

Suárez priznava, da uživa ob igranju v napadalni vrsti skupaj z južnoameriškima zvezdnikoma: "Lahko je igrati z njima, saj počneta neverjetne stvari. Ne morete si niti predstavljati, česa vse sta sposobna. Šele na treningih in tekmah sem počasi spoznaval njune zmožnosti. Neymar je izredno hiter pri preigravanjih, medtem ko se Messi z lahkoto otrese treh ali štirih nasprotnikovih igralcev. Ob takšnih stvareh sem preprosto navdušen."

Manj prostora ob španskih branilcih

Barcelona je v zadnjih letih pogosto igrala brez klasičnega napadalca, v letošnji sezoni pa naj bi Suárez prevzel breme 'kralja' kazenskega prostora in s tem še razširil napadalni repertoar katalonskega giganta. 

"Vsak trener ima svoj način igranja. Z različnimi taktičnimi variantami lahko nasprotnikom povzročimo še več težav. Če igramo s klasičnim napadalcem, se morajo tekmečevi branilci osredotočiti nanj, in s tem imajo naši zvezni igralci ter krilni napadalci več prostora," pojasnjuje Suárez, ki meni, da so branilci v španski prvi ligi precej bolj tehnično podkovani kot v Angliji: "V dresu Liverpoola sem se bolj poredko srečal s strnjeno obrambo. Vedno sem imel dovolj prostora v napadu. V Španiji branilci puščajo manj prostora, obenem pa so boljše tehnično podkovani in si več pomagajo. Vedo, česa smo sposobni igralci Barcelone, zato so še bolj osredotočeni."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.