Šport
100 ogledov

Lakovič: "Potrditi zmago proti Hrvaški"

Z igro, kakršno so igrali proti Avstraliji, lahko premagajo tudi Špance. (Foto: Reuters
V ponedeljek je najboljšo tekmo na SP v Turčiji odigral kapetan Jaka Lakovič, ki je k zmagi nad Hrvaško prispeval 15 točk. Pred Brazilci napoveduje: "Moramo potrditi zmago proti Hrvaški."
Vse bomo dali od sebe, moramo potrditi zmago proti Hrvaški.
Jaka Lakovič

Po prvem polčasu je kazalo slabo. Veliko izgubljenih žog, slaba obramba in zaostanek je bil tu. Potem pa preobrat v nadaljevanju in zaslužena zmaga. O čem je bilo ob polčasu govora v garderobi? "Predvsem o obrambi. Izgubljali smo dvoboje ena na ena. Predvsem s Tomasom. Izgubljali smo skok v obrambi. Imeli so veliko drugih akcij, veliko košev iz skoka v napadu. Tudi zato je bila taka razlika. V drugem polčasu smo popravili obrambo in skok, to nam je dalo tudi samozavest v napadu, kjer nam je steklo. Igrali smo pametno in na koncu zdržali njihov pritisk," se je tekme spomnil Jaka Lakovič, o svoji igri pa povedal: "Vsak igralec je v vsakem trenutku pripravljen na igrišču dati vse od sebe. En dan ti gre malo bolje, drug dan malo slabše. Danes je bila boljša tekma, za razliko od prvih dveh. Čeprav sem malce bolj zadržano odigral prvi dve tekmi, sem ohranil pozitivno miselnost. Glavo držal skupaj z ekipo. Enkrat bo imel eden dober dan, drugič drugi. Najbolj pomembno je, da Slovenija zmaga."

Torek je namenjen regeneraciji, zvečer pa se bodo Slovenci že začeli pripravljati na Brazilijo. Lakovič ima o naslednjem tekmecu visoko mnenje: "Gre za dobro ekipo. Imajo veliko izkušenih igralcev, ki so igrali na najvišji ravni. Tako v ligi NBA kot v Evroligi. Imajo dosti izkušenj. To bo še ena težka tekma. Časa za pripravo je dovolj, tako telesno kot taktično. Vse bomo dali od sebe, moramo potrditi zmago proti Hrvaški."

Tudi proti Brazilcem, ki so v ponedeljek tako namučili Američane, bo občinstvo šesti igralec Slovenije. Nekaj skupin v torek sicer odpotuje domov, še vedno pa jih bo na tribunah približno tri tisoč. "Saj sem že dolgočasen, ko govorim, da je neverjetno to, kar Slovenija kaže svetu. Dva milijona nas je, vsako tekmovanje pa v živo spremlja po pet tisoč navijačev. Kljub krizi, ki vlada, nas ne razočarajo. Prav zaradi njih smo dolžni v vsaki sekundi od sebe dati sto odstotkov moči," je navijače pohvalil kapetan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.