Šport
65 ogledov

Vonnovi dolguje opravičilo

lindsey vonn lara gut EPA
Švicarka Lara Gut je po tekmi s Soldeuu javno izrazila dvom v poškodbo Američanke Lindsey Vonn, zdaj pa se je izkazalo, da so bile njene obtožbe neutemeljene.

Lindsey Vonn je v padcu na superveleslalomu v Andori utrpela poškodbo kolena, ki je ogrozila njen pohod na peti veliki kristalni globus. Američanka je stisnila zobe in dan kasneje nastopila na kombinaciji, kjer je vpisala 13. mesto in po odstopu Lare Gut še povečala svojo prednost v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Medtem ko so svetovni mediji opevali herojstvo kraljice hitrih disciplin, pa njena najbližja zasledovalka ni bila tako prepričana. Vonnovo je celo obtožila, da dela veliko dramo.

''Vedno poskrbi, da imamo gledališče. To vsi vemo. Ni prvič in ni zadnjič. Raje se bom posvetila smučanju,'' je po čudežnem ''okrevanju'' Američanke za televizijsko hišo ZDF komentirala Gutova.

Njene besede pa niso bile povsem na mestu, saj je Vonnova le nekaj dni kasneje končala letošnjo sezono, pa čeprav je trenutno v najboljšem položaju, da si zagotovi peto skupno zmago (2008-2010, 2012).
Američanka je opravila več zdravniških preiskav, ki so potrdile, da bi z nadaljevanjem sezone tvegala resno poškodbo, ki bi lahko ogrozila njeno prihodnost v karavani alpskega smučanja. 

Zato je, kot je pojasnila, sprejela eno najtežjih odločitev v karieri in smuči začasno postavila v kot. Gutova ima zdaj odlično priložnost, da si zagotovi prvi veliki kristalni globus v karieri. Od Vonnove jo loči le 28 točk, pred tretjeuvrščeno Viktorio Rebensbrug pa ima varnih 293 točk prednosti.

Vonnova, ki bo letos dopolnila 32 let, je upala, da bo postala najstarejša zmagovalka skupnega seštevka za svetovni pokal. Letošnja sezona se je zanjo začela odlično, saj je dobila osem od prvi devetih tekem v hitrih disciplinah. Z zmago v smukaškem seštevku je osvojila rekordni 20. kristalni globus in se po številu zmag (76) močno približala absolutnemu rekorderju Ingemarju Stenmarku (86).

Vonnova je v objavi na družabnem omrežju Facebook potrdila, da je z mislimi že pri olimpijskih igrah, ki bodo leta 2018 v Pjongčangu. Takrat bo starejša kot katerakoli dobitnica olimpijske medalje v alpskem smučanju.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.