Šport
22 ogledov

Konec sezone za Vonnovo

lindsey vonn EPA
Lindsey Vonn je bila prisiljena skleniti sezono.

Američanka Lindsey Vonn je svojim navijačem na socialnih omrežjih sporočila neljubo novico. Zaradi poškodbe kolena je namreč prisiljena končati sezono, brez pravega boja pa se tako poslavlja od velikega kristalnega globusa. Vonnova ima trenutno 28 točk prednosti pred Švicarko Laro Gut.

"Sprejela sem odločitev, da končam sezono in zapustim svetovni pokal zaradi poškodbe, ki sem jo utrpela v soboto. Ker trenutno vodim v skupnem seštevku, je to ena najtežjih odločitev v moji karieri," je na facebooku zapisala ameriška šampionka.

Ta je v nedeljo vseeno nastopila na tekmi, a je podrobnejši pregled kolena v Barceloni pokazal, da gre za precej resnejšo poškodbo.

"Nadaljne poškodbe bi lahko pomenile resno operacijo, ogrozile pa bi lahko tudi nadaljevanje moje kariere. Ker je naslednje leto na sporedu svetovno prvenstvo v St. Moritzu, nato pa sledijo še olimpijske igre v Južni Koreji, si takšnega tveganja ne morem privoščiti," je sklenila Vonnova.

"Ponosna sem na doseženo v tej sezoni: devet zmag v svetovnem pokalu, zrušila sem število zmag v smuku, v superveleslalomu pa število uvrstitev na stopničke. Rekordno je tudi število malih kristalnih globusov za zmago v posameznih disciplinah, imam jih 20, kar je največ v moški in ženski konkurenci. Čeprav vem, da sprejemam pravo odločitev, ta ni nič lažja. Hvala vsem za podporo, veliko sreče želim ostalim tekmovalcem. Vidimo se v naslednji sezoni," je še zapisala Američanka.

Today I am making the difficult decision to end my season and leave the World Cup circuit due to an injury I suffered...

Posted by Lindsey Vonn on Wednesday, 2 March 2016
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.