Šport
8 ogledov

Vonnovi bo zmanjkalo opornic

lindsey vonn EPA
Lindsey Vonn je nastopila na superkombinaciji in kljub težavam s kolenom bila najhitrejša. Štuhčeva odlična četrta.

Andorska Grandvalira Soldeu - El Tarter gosti karavano svetovnega pokala alpskih smučark. Tako kot na sobotnem superveleslalomu je tudi danes prirediteljem nekoliko ponagajalo vreme, tako da se je prva vožnja alpske kombinacije začela ob 12. uri, eno uro in pol kasneje, kot je bilo sprva načrtovano.

Alpska kombinacija je sestavljena iz dveh voženj, superveleslaloma in ene vožnje slaloma. Na startu so bile tudi tri Slovenke Maruša Ferk, Vanja Brodnik in Ilka Štuhec, nastopla pa je tudi Lindsey Vonn, ki so jo včeraj po padcu z akijem prepeljali v dolino. "Nekajkrat je bilo koleno očiščeno, počutim se nekoliko boljše. Odšla bom na hrib in videla, kakšen bo občutek. Zaželite mi srečo," je na svoji facebook strani zjutraj  zapisala Američanka in objavila video z izločanjem krvi iz njenega kolena.

Drained my knee a few times and it's feeling a little better. Going to go up on the hill and see how it feels. Wish me luck!!

Posted by Lindsey Vonn on Saturday, 27 February 2016

 

Vonnova je kljub težavam svoj nastop v superveleslalomu opravila odlično in prevzela vodstvo v superveleslalomu. Izjemno je nastopila tudi Štuhčeva, ki je zasedla tretje mesto po prihodu v cilj, kasneje pa jo je za 15 stotink ugnala Švedinja Kajsa Kling. Manj uspešni sta bili na superveleslalomski progi Brodnikova in Ferkova.

Svetovni pokal, superkombinacija:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.