Šport
12 ogledov

LaRue: "Kmalu pod 49 sekund"

Brent LaRue London olimpijske igre 2012
1/22
Stanko Gruden/STA
Američan s slovenskim potnim listom Brent LaRue je v teku na 400 m z ovirami osvojil 13. mesto in upravičil svoj nastop v Londonu.

Z LaRueom je Slovenija dobila dobrega srednjeprogaša, ki lahko v prihodnosti postori še marsikaj. Američan, ki v Ljubljani trenira pod vodstvom trenerja Alberta Šobe, je v v prvem krogu v petek s časom 49,38 postavil osebni rekord, v polfinalu pa v tretji skupini s časom 49,45 osvojil tretje mesto, skupno 13. "Vesel sem. Včeraj sem postavil osebni rekord. Veliko čustev je prisotnih. To so moje prve  olimpijske igre. Zelo sem vesel, ker sem tokrat tako dobro finiširal. Ni bil lahek finiš, a tekel sem čisteje kot včeraj. Čas tega ne kaže, ampak po tako dobri včerajšnji predstavi nisem imel toliko moči v nogah," je dejal LaRue in dodal: "Včeraj nisem bil sproščen. Bil sem zelo napet. Imel sem težave z ovirami dve, sedem in osem. Danes pa so bile težave samo na osmi oviri, drugače pa sem bil sproščen. Če bi včeraj tekel tako kot sem danes, bi bil še hitrejši." Zadovoljen je bil tudi z uvrstitvijo. "Trinajsto mesto, to je čudovito, res. Po Helsinkih sem vedel, da sem sposoben priti do dobrega rezultata. Trinajsti, super!" Med Evropejci je v Londonu končal na tretjem mestu. "Res? Videl sem, da sem v finišu prehitel Rhysa Williamsa, evropskega prvaka iz Helsinkov. Prehitel sem ga in si mislil, tako tudi mora biti. Je dober tekač in vesel sem, da sem ga premagal," je dejal Američan, ki so ga na tribunah spodbujali starši, veliki navdušenci nad kraljico športov.

Če je bil do zdaj v mislih nastop v Londonu, bo zdaj v ospredju misel na igre čez štiri leta v Riu? "Seveda, ampak do takrat je še kar nekaj tekmovanj. Naslednje leto je svetovno prvenstvo v Moskvi. Tudi zdaj v avgustu bi rad še nastopal, ker sem dobro pripravljen." Kdaj pa bo padla magična meja 49 sekund? "Mislim, da sem sposoben že zdaj, ampak je treba počakati na pravo priložnost.  Težko je dobiti močne dirke z dobrimi tekmeci v tujini. Nisem imel takega rezultata, kot sem ga dosegel tu. Mislim, da meja, ko se bom spustil pod 49 sekund, ni več daleč." Le pet minut pred njegovim nastopom sta na stadion prispela princ William in njegova žena Kate. "Res? Super! Potem sta me videla teči! Škoda, jaz pa sem zamudil njuno poroko," je še dejal LaRue.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.