Šport
3727 ogledov

Lastnik Leicester Cityja takoj po tekmi vzletel s stadiona in strmoglavil

Nesreča v klubu Leicester City Epa
Lastnik britanskega nogometnega kluba Leicester City je bil na helikopterju, ko je ta tik po tekmi Premier Lige strmoglavil.

Britanski nogomet je zavit v črnino, saj se je sinoči tik po tekmi med kluboma Leicester City in West Ham zgodila nesreča helikopterja, na katerem naj bi bil tudi lastnik prvaka Premier Lige iz leta 2016 Vichai Srivaddhanaprabha, sicer po rodu iz Tajske. Po ocenah Forbsa je bil peti najbogatejši Tajec, s skupno ocenjeno vrednostjo premoženja okoli štiri milijarde evrov. Obogatel je "z ničle", kot ustanovitelj duty-free trgovine King Power, po kateri je stadion v Leicestru tudi nosil ime.

Helikopter vrste Augusta Westland AW-169, ki ga je lastnik redno uporabljal za poti med Leicestrom in Londonom, kjer prebiva, je kmalu po zadnjem pisku sodnika vzletel s stadiona. 

Priče so povedale, da so nekaj trenutkov kasneje slišale močan pok in videle ognjeno kroglo na tleh blizu stadiona. Po nekaterih pričevanjih naj bi se helikopter tik pred strmoglavljenjem vrtel v spirali, saj naj bi mu odpovedal motor. 

Na spodnji arhivski fotografiji je viden del helikopterja, ki so ga uporabljali pri vodstvu kluba.

Leicester City | Avtor: Epa Epa

V tem trenutku še ni jasno, koliko ljudi je bilo na krovu, niti njihova usoda in identiteta. Je pa BBC tvitnil, da je vir blizu družine potrdil, da je bil na krovu helikopterja tudi Srivaddhanaprabha.

Takoj po padcu helikopterja je bil med prvimi na prizorišču igralec Leicester Cityja, vratar Kasper Schmeichel.

Nesreča v klubu Leicester City | Avtor: Epa Epa

Druga priča pa je po pisanju BBC povedala, kako sta dva policista takoj stekla k padlemu zračnemu plovilu in skušala razbiti stekla, a je takoj nato odjeknila eksplozija in sta se morala zaradi vročine umakniti. 

V nogometnem klubu so v šoku. S prihodom 60-letnega Srivaddhanaprabhe leta 2010 se je namreč zadolženi klub popolnoma preobrazil in tudi dosegel velikanski uspeh, ko je pred dvema letoma osvojil eno najmočnejših državnih lig na svetu. Tudi zato so ga navijači dobesedno oboževali. 

Leicester je sicer sinoči z West Hamom remiziral z 1:1.

Nesreča v klubu Leicester City | Avtor: Epa Epa

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.