Šport
10579 ogledov

Laurenčič vrača udarec: "Enkrat ni bilo po njegovem, pa se je pritožil"

ivo milovanovič Ivo Milovanovič (na sliki) je kolegu očital neprofesionalen in egoističen odnos.
Športni novinar RTV Slovenije se je odzval na očitke o egoizmu, ki jih je na njegov račun izrekel dolgoletni komentator športnih prenosov Ivo Milovanovič.

Legendarni slovenski športni komentator Ivo Milovanovič je po 46 letih in 2286 prenosih nedavno končal poklicno pot, njegovo slovo po skoraj polstoletni karieri pa so v veliki meri zaznamovala nesoglasja znotraj športnega uredništva slovenske nacionalne televizije.

Milovanovič je nedavno dvignil veliko prahu, ko je v intervjuju za Vikend razkril nekatere okoliščine njegovega slovesa. Posloviti se je želel s komentiranjem finalne tekme svetovnega prvenstva v Rusiji, med prenosom pa bi združil moči s še eno legendo slovenskega športnega novinarstva Andrejom Staretom. 

Miha Žibrat, odgovorni urednik športnega programa na RTV Sloveniji, je njegov predlog zavrnil in program prepustil novinarju Urbanu Laurenčiču, ki je po besedah Milovanoviča ravnal egoistično ter sebi podelil le najboljše tekme, vključno s finalom. "Mislim, da sva si z Andrejem zaslužila tako slovo, ampak na žalost so prevladali egoistični pogledi," je za Vikend povedal Milovanovič.

Zdaj se je na očitke starejšega in izkušenejšega kolega odzval tudi Laurenčič, ki je v pogovoru za Delo poudaril, da je Milovanovič komentiral finale evropskega prvenstva pred dvema letoma v Franciji, Stare pa finale svetovnega prvenstva pred štirimi leti v Braziliji.

"Tokrat sem dal prenos finala sebi, kar Ivu ni bilo všeč, enkrat se je zgodilo, da nekaj ni bilo po njegovem, in šel se je pritožit odgovornemu uredniku. Ta se je odločil, kot se je odločil, in zame je zadeva z Ivom končana," je pojasnil športni novinar.

Lahko se uredi slovo, da dobi plaketo in ga Bobinac potreplja po ramenih

"Mislim tudi, da si vsekakor zasluži dostojno slovo, če se že želi posloviti tako. Organizira se lahko marsikaj, v dvorani Golovec mu lahko pripravijo slovesnost, podelijo kakšno plaketo, gospod Bobinac ga lahko potreplja po ramenih itd. In za to bo imel priložnost, saj še naprej komentira rokomet, kar poglejte tekme državnega prvenstva na naši televiziji," je še dejal Laurenčič. 

Komentarjev 19
  • psychocandy7 21:26 28.september 2018.

    Stare in Milovanović sta samo legendarno nadležna. Kaj, a sta hotela za slovo še finale uničit? tadva sta oba skupaj bolj za burlesko kot za fuzbal komentirat. a je že kdo naredil kompilacijo njunih kiksov? to bi ju ovekovečilo!

  • Lovebites8 19:02 28.september 2018.

    Fuj,kak zamascen pujs.Ironicno,glede na to,da naj bi bil sportni strokovnjak.

  • Avatar Dux_Ursus
    Dux_Ursus 17:34 28.september 2018.

    Brezvezni prepiri. Laureničič bi pustil Milovanovica in Stareta, da se častno poslovita in potem bi imel do penzije mir. Butnskala!