Šport
6821 ogledov

Legenda ostro nad povratnico: "Porod ne more biti izgovor"

Navratilova Epa
Nad nekdanjo številko ena svetovnega tenisa se zgrinjajo kritike po njenem gladkem izpadu v uvodnem krogu OP Avstralije.

Povratnica na WTA Tour Naomi Osaka je svoj prvi nastop na grand slamih po rojstvu hčerke končala končala že v prvem krogu. V uvodnem obračunu OP Avstralije, na katerem je japonska zvezdnica slavila v letih 2019 in 2021, jo je presenetljivo gladko odpravila 16. nosilka turnirja Caroline Garcia s 6:4, 7:6(2).

Osaka, ki je zabeležila drugi poraz v zadnjih treh obračunih, si na dvoboju z motivirano Francozinjo ni priigrala niti ene same brejk priložnost, še bolj kot njena nezmožnost, da bi ogrozila servis nasprotnice, pa se je v središču razprave znašla njena telesna pripravljenost.

Naomi Osaka | Avtor: Epa Epa
Uvodni grand slam sezone v Melbournu, kjer se v tem času kopajo v polenem soncu, je zaradi visokih temperatur fizično zelo zahteven, zato morajo biti vsi udeleženci nanj kar se da dobro pripravljeni. Večina jih za lažjo prilagoditev na podnebne razmere odigra kakšen pripravljalni dvoboj v deželi tam spodaj, kar je Osaka storila na turniju United Cup v Adelaidu, kjer je za uvod premagala Nemko Tamaro Korpatsch, v drugem dvoboju pa klonila proti Čehiniji Karolini Pliškovi.

Po porazu v Melbournu je Osako kritizirala 18-kratna zmagovalka grand slamov in ena najboljših teniških igralk vseh časov Martina Navratilova, ki meni, da fizično stanje japonske zvezdnice ni bilo zadovoljivo. "Kar zadeva sam tenis, si zasluži oceno B-, splošno gledano pa bi ji dala oceno C, saj večkrat sploh ni mogla do žoge. Naomi ni v formi," je ocenila 67-letna Navratilova in dodala, da porod ne more biti izgovor za takšno predstavo. Pri tem se je oprla na Ukrajinko Elino Svitolino, ki je ob vrnitvi po rojstvu otroka delovala precej bolj suvereno.

Rafael Nadal Sponzorstvo Šport Rafa Nadal kot Leo Messi, savdski milijoni preveč vabljivi

"Presenečena sem, da se je sploh udeležila turnirja, saj več kot očitno ni v takšni formi, kot bi morala biti. Prevečkrat se je znašla v iztegnjenem položaju, za povrhu pa si ni priigrala niti ene same brejk priložnosti. Že to pove vse, kar morate vedeti o tem dvoboju. Dekleta udarjajo izredno močno, zato moraš biti zelo hiter, če želiš biti pravočasno na žogi za izvedbo svojega udarca. Potrebno je vložiti veliko dela tako na igrišču kot izven njega," je poudarila Navratilova.

Odzivi dežujejo Šport Rusinja ni prenesla poraza proti Slovenki, sledilo je nekaj neverjetnega

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.