Šport
79277 ogledov

Rusinja ni prenesla poraza proti Slovenki, sledilo je nekaj neverjetnega

Juvan - Potapova Profimedia
Slovenska teniška igralka se je izkazala s prijazno gesto po zmagi v uvodnem krogu OP Avstralije.

Slovenka Kaja Juvan, 109. igralka sveta na teniški lestvici WTA, je uspešno preskočila prvo oviro v Melbournu, kjer se je v nedeljo začel uvodni grand slam sezone za OP Avstralije.

Juvanova je v prvem krogu odigrala dobro partijo in presenetljivo gladko premagala 23. nosilko turnirja Rusinjo Anastazijo Potapovo, sicer 29. igralko sveta, z izidom 6:1, 6:4. 

Slovenka je za uvrstitev v drugi krog, v katerem se bo pomerila z zmagovalko obračuna med rusko kvalifikantko Anastazijo Zaharovo, 191. na svetu, in izkušeno Kazahstanko Julijo Putincevo, 64. igralko sveta, potrebovala samo uro in 11 minut.

Juvan - Potapova | Avtor: Profimedia Profimedia

Favorizirana Potapova poraza proti precej nižje rangirani Slovenki ni znala najbolje sprejeti. Po zadnji odigrani točki je pričela z loparjem udrihati po tleh, dokler ni bil ta uničen. Za piko na i nespodobnemu vedenju je nato lopar pustila ležati sredi igrišča in se odpravila proti mreži, kjer je nasprotnici segla v roko.

Nered, ki ga je za seboj pustila vročekrvna Rusinja, je pospravila Juvanova, ki je nesebično pobrala polomljeni lopar in z njim razveselila enega izmed navijačev ob igrišču. Lepa gesta slovenske tenisačice je bila deležna številnih pohval navijačev. 

 | Avtor: X X

"Zelo lepo od nje. Bravo, Kaja," je zapisal nek uporabnik spleta. "Nič čudnega, da sta s kraljico Igo (Swiatek op. a.) najboljši prijateljici," je dodal drugi. "Kaja Juvan, princesa ljudskih src," je ocenil tretji. "Čudovita gesta zmagovalke v imenu poraženke," pa je pristavil četrti.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 15
  • Kmodri_ 22:24 15.januar 2024.

    Mala Slovenija je klofutnila Putlerja...Igralki naj Pirčeva podeli zasluge za narod... Aja Pirčeva je rusofilka...Neprecenljivo!

  • Avatar Dddd
    Dddd 21:16 15.januar 2024.

    Ruska patetika 🤣

  • Avatar SS666
    SS666 20:49 15.januar 2024.

    Svoje je prispeval hrvaški bog komunikacije.....,pa naj bo ena po dalmatinsko, Youtube - "LOUIS - Pesma me je razumela".

Sorodne novice