Šport
2599 ogledov

Tik pred OP Avstralije poškodba ene najboljših igralk sveta

Marketa Vondroušova Profimedia
Tik pred prvim grand slamom sezone poškodba Vondrouševe.

Zmagovalka teniškega turnirja za veliki slam v Wimbledonu Marketa Vondroušova je danes zaradi poškodbe kolka odpovedala nastop na turnirju WTA v Adelaide, le nekaj dni pred začetkom odprtega prvenstva Avstralije. Čehinja je bila na turnirju tretja nosilka in bi morala danes odigrati prvi dvoboj.

Čehinja, sedma igralka na svetovni lestvici, je sicer sezono začela na pokalu United, kjer je premagala Srbkinjo Olgo Danilović ter izgubila proti Kitajki Zheng Qinwen. Združenje WTA pa je danes sporočilo, da je zaradi poškodbe odpovedala nastop na turnirju v Adelaide. Za zdaj ni znano, kako resna je težava.

Marketa Vondroušova | Avtor: Profimedia Profimedia

Vondroušova sicer na OP Avstralije še ni prišla dlje od četrtega kroga, je pa zato poleg lanske zmage v Wimbledonu na turnirjih za veliki slam igrala še v finalu na OP Francije v Roland Garrosu leta 2019, ko jo je premagala Ashleigh Barty.

Ima tudi dve zmagi iz šestih finalov na turnirjih WTA Toura ter srebrno medaljo z olimpijskih iger 2020, ko jo je leta 2021 v Tokiu v finalu premagala Švicarka Belinda Bencic.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice