Šport
28795 ogledov

Đoković kar ni mogel verjeti svojim ušesom: "Kaj pa govoriš?"

Đoković Print Screen
Prvi tenisač sveta Novak Đoković se med dvobojem z Alexom De Minaurjem ni mogel načuditi izjavam fizioterapevta.

Najboljši tenisač na svetu Novak Đoković je na dvoboju z Alexom De Minaurjem utrpel svoj prvi poraz v Avstraliji po letu 2018. Domači adut De Minaur, ki je odigral vrhunsko partijo in oba niza dobil z izidom 6:4, je s tem prekinil Đokovićev niz 43 zaporednih zmag v deželi tam spodaj.

Novak Đoković Slaba novica Šport Zgodovinski poraz Đokovića in poškodba

Srbskega tenisača so med dvobojem znova pestile bolečine v zapestju, zaradi česar je pred koncem uvodnega niza zahteval zdravniški premor.

A ker je bil Đoković zaradi poškodbe istega zapestja obravnavan že med prejšnjim obračunom z Jirijem Lehečko, je fizioterapevt njegovo zahtevo zavrnil.

Kot se je izkazalo, je bil 36-letni veteran upravičen zgolj do kratkotrajne obravnave ob menjavi strani, ne pa tudi večminutnega zdravniškega premora.

Đoković | Avtor: Print Screen Print Screen

Đokoviću se je vse skupaj zdelo precej absurdno. "O čem ti govoriš, da je to poškodba, ki si jo zdravil včeraj? Torej po tej logiki, če se stanje naslednji dan poslabša, poškodbe ne boš zdravil, ker se je pojavila že dan prej? Rekel sem, da se je stanje izboljšalo, toda dlje kot igram, slabše je. To sem tudi povedal," je bil jasen prvi tenisač sveta, ki pa fizioterapevta s tem ni prepričal.

Đoković je kljub poškodbi dvoboj odigral do konca in utrpel svoj prvi poraz v Avstraliji v zadnjih šetih letih. "Mislim, da bo vse v redu. Poškodba zapestja je vsekakor vplivala na mojo igro, še zlasti servis in forehand, a do OP Avstralije je še kar nekaj časa. Verjamem, da bom do takrat nared," je bil optimističen po dvoboju.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.