Šport
3916 ogledov

Zgodovinski poraz Đokovića in poškodba

Novak Đoković Profimedia
Srbski teniški zvezdnik je moral priznati premoč Avstralcu.

Novak Đoković je na avstralskih tleh nanizal neverjetnih 43 zmag, ta serija pa se je končala v četrtfinalu United Cupa, kjer je Srba s 6:4 in 6:4 premagal Avstralec Alex de Minaur. Avstralija je nato s 3:0 napredovala v polfinale tekmovanja.

Zanesljivo je napredovanje potrdila Ajla Tomljanović z zmago 6:1 in 6:1 nad Natalijo Stevanović. Storm Hunter in Matthew Ebden sta bila v igri dvojic s 6:3 in 6:3 boljša od Dejane Radanović in Nikole Čačića. V polfinale se je prebila tudi Poljska, ki je prav tako s 3:0 odpravila Kitajsko.

Poraz, nazadnje se mu je to v Avstraliji pripetilo pred šestimi leti, ko ga je v Melbourna presenetljivo premagal Južnokorejec Chung Hyeon, sicer ni edina slaba vest za Đokovića. Ta je obnovil poškodbo mišice v podlahti. 

"Mislim, da bo vse OK. Do Odprtega prvenstva je še nekaj časa," je po dvoboju sicer dejal srbski zvezdnik. Ta je še dodal, da pred dvobojem ni čutil bolečin, a so se med igo znova pojavile. Skupil jo je namreč že na obračunu proti Čehu Jiříju Lehečki. Proti Avstralcu je zato težje serviral in odigral 'forehand' udarce.

V United Cupu se bo v četrtek Francija v četrtfinalu merila z Norveško, obračun Grčije in Nemčije sledi v petek. V soboto bosta v Sydneyju na sporedu polfinala in v nedeljo finale.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice