Šport
11160 ogledov

"Zaradi tega je Đokovićeva veličina pod vprašajem"

Đoković Epa
Novak Đoković se je znova znašel na udaru zaradi zapleta okoli zdravniškega premora na ekipnem tekmovanju United Cup v Perthu.

Poročali smo, kako je Novak Đoković ostal brez zdravniškega premora na posamičnem obračunu ekipnega turnirja United Cup z Avstralcem Alexom De Minaurjem, ki je na koncu slavil s 6:4, 6:4. 

Zahteva srbskega tenisača je bila zavrnjena, ker je bil zaradi iste poškodbe obravnavan že dan prej na obračunu z Jirijem Lehečko. Več o tem in začudeni reakciji prvega igralca sveta si lahko preberete TUKAJ.

Đoković Zavrnjen Šport Đoković kar ni mogel verjeti svojim ušesom: "Kaj pa govoriš?"

Zdravniški premori, ki praviloma trajajo več minut in s tem lahko pomembno vplivajo na dinamiko obračuna, so že dlje časa kamen spotike v teniških krogih, saj se pogosto pojavljajo namigovanja, da jih nekateri igralci uporabljajo kot strateško orodje. Mednje naj bi po mnenju nekdanjega vrhunskega avstralskega tenisača Johna Alexandra sodil tudi Đoković.

Đoković | Avtor: Epa Epa
Ta je zdravniški premor na dvoboju z Lehečko zahteval po izgubljenem drugem nizu, nato pa v tretjem pometel z nasprotnikom in slavil s končnim izidom 6:1, 6:7(3), 6:1. Na naslednjem obračunu z De Minaurjem si je Đoković premora zaželel pri zaostanku s 4:5 oziroma tik preden bi Avstralec serviral za prvi niz. Kot že rečeno, je njegova prošnja naletela na gluha ušesa.

Alexander, nekdanji osmi igralec sveta, je v navezavi na nedavne dogodke v Perthu pozval k prevetritvi pravil glede zdravniških premorov, pri čemer je poimensko izpostavil prav Đokovića, čigar pestra zgodovina nenadnih 'zdravstvenih težav' je po njegovi oceni najbolj črn madež na karieri 24-kratnega zmagovalca grand slamov.

"Ko tenisači tako rutinsko izigravajo pravila in strateško zahtevajo zdravniške premore, da bi pridobili taktično prednost pred tekmeci, bi bilo potrebno ta pravila vzeti pod drobnogled," je za ABC Tennis Podcast ocenil Alexander, ki se je po koncu teniške kariere, v kateri je osvojil sedem turnirjev, uveljavil kot uspešen politik.

"Če karkoli, potem njegovo veličino pod vprašaj postavljajo zdravniški premori, saj jih po mnenju mnogih uporablja kot del strategije. Po izgubljenem drugem nizu je zahteval petminutni odmor za masažo zapestja. S tem je zmotil nasprotnikovo koncentracijo in mu na nek način vcepil občutek, da bo morda celo predal. Potem se je hitro pobral in dobil naslednjih pet iger ter niz z izidom 6:1. Moram priznati, da se na tej točki strinjam s tistimi, ki pravijo, 'dokler ne vidim krvi, ne verjamem, da gre za poškodbo'," je zaključil Avstralec.

Đoković | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Milan Dukic 15:45 05.januar 2024.

    Ajde jed ne seri razen tega da hods na siht ni nc od tebe

  • jed 15:41 05.januar 2024.

    Samovšečni glumac.

  • dani5 15:28 05.januar 2024.

    Najboljši vseh časov.