Šport
2257 ogledov

Legendarni Slovenec prevzel avstrijskega velikana

marcel rodman Profimedia
Marcel Rodman je postal novi glavni trener beljaškega VSV.

Beljaški hokejski klub VSV se je razšel s kanadskim trenerjem Robom Daumom in za njegovega naslednika imenoval Slovenca Marcela Rodmana, je danes nekdanji avstrijski prvak sporočil na spletni strani. Od 42-letnega Rodmana v klubu pričakujejo, da bo moštvu prinesel več identitete in hitrosti ter potrebno taktično variabilnost.

"Zadnje predstave so bile nezadovoljive. Hitro smo ukrepali, da bi zaustavili očiten trend padanja. Moštvo se prav tako ni moglo poistovetiti z Daumovim sistemom," je menjavo trenerja pojasnil športni direktor VSV, Gerald Rauchwald. "Nedvomno imamo zelo dobre igralce, zdaj pa moramo sestaviti zelo dobro ekipo," je dodal direktor.

Kot poroča poroča avstrijska tiskovna agencija APA, je 65-letni Daum po premoru leta 2020 od sezone 2021/22 dalje skrbel za moštvo Beljaka. Rodman, legendarni slovenski kapetan, ki je kot hokejist nastopal za več avstrijskih klubov, pa je od leta 2021 deloval kot pomočnik trenerja VSV.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.