Šport
32 ogledov

Legendarni sodnik napovedal slovo

Joey Crawford Gregg Popovich EPA
Joey Crawford že 39 let deli pravico v severnoameriški košarkarski ligi NBA, 64-letni sodniški veteran pa bo po koncu sezone odšel v pokoj in tekme spremljal iz udobnega naslonjača.

Joey Crawford je skupno odsodil 2556 tekem v rednem delu in 344 tekem v končnici. V tej sezoni počiva po operaciji kolena, na parket pa naj bi se vrnil marca.

"Dovolj je. Prišel sem do točke, ko enostavno ne želim več delati norca iz sebe," je v pogovoru za časnik Delaware County v šaljivem tonu dejal karizmatični in eden najbolj uveljavljenih ter spoštovanih košarkarskih sodnikov, ki je v svoji dolgoletni karieri delil pravico tudi na petdesetih finalnih tekmah v ligi NBA.

Joey Crawford prihaja iz prave športno-sodniške družine. Njegov brat Jerry je še vedno aktiven sodnik v Major League Baseball, njegov oče Shag pa je nekdanji sodnik v najmočnejši ligi na svetu v baseballu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.