Šport
24 ogledov

"Leicester je kot Forrest Gump"

Ranieri Marseille Inter Milan Liga prvakov osmina finala EPA
Trener Leicester Cityja Claudio Ranieri je svojo ekipo primerjal z vlogo Toma Hanksa.

"Imam popolno zaupanje v to ekipo, saj se je v zadnjih dveh mesecih minule sezone rešila pred izpadom, pomeni, da je zelo vzdržljiva. Zakaj ne bi še naprej tekali, tekali in tekali? Mi smo kot ... Forrest Gump. Evo, pa imate svoj naslov," je na novinarski konferenci dejal trener Leicester Cityja Claudio Ranieri.

 

Lisice so prve na lestvici v Premier League, imajo dve točki več od Arsenala in šest od tretjeuvrščenega Manchester Cityja. Statistika jim lahko da dodatno vzpodbudo. Pet od zadnjih šestih moštev, ki so vodile ob božiču, so na koncu osvojile naslov, to ni uspelo le Liverpoolu v sezoni 2013/14.

Le enemu klubu pa ni uspelo, da bi se uvrstil med najboljše štiri potem, ko je vodil. To je bila Aston Villa leta 1999. Z uvrstitvijo med četverico najboljših bi si sicer Leicester City zagotovil nastop v Ligi prvakov. Izjemen podvig za klub, ki je bil pred natanko letom dni zadnji v angleškem prvenstvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.