Šport
40 ogledov

Lepo, da ni vse odvisno od Faka

pokljuka Žurnal24 main
Klemen Bauer je bil z 18. mestom najboljši Slovenec na prvi pokljuški tekmi in ima tako tudi nekoliko boljše izhodišče od Jakova Faka pred sobotno zasledovalno tekmo. Na njej bo nastopil tudi Miha Dovžan.

Jakov Fak, prvi slovenski biatlonec v zadnjih letih, je po sprintu dejal, da na progi ni čutil prave energije, s streljanjem pa je bil po slabšem začetku sezone še kar zadovoljen. Pred sobotno zasledovalno tekmo, začel jo bo na 36. mestu, upa na preboj višje.

"Na zasledovanje bom šel normalno, nekako bo že šlo. Danes sem bil pa popolnoma prazen po nastopu. Vsekakor bo treba pogledati tudi material. Toliko, da vemo, ali sem samo jaz vplival na takšen rezultat, ali pa sta faktorja za slabši rezultat dva," je po prvi tekmi na Pokljuki menil Fak.

Tega je tokrat z 18. mestom prekosil Klemen Bauer. Faj je dejal, da je takšna reč samo dobrodošla. "To je zelo dobro, saj ni vse odvisno le od mene. To je lepo. Upam in želim si, da bi bilo tega še več v celotni ekipi. Želim si pa, da bom kmalu v pravi formi in mi ne bo treba razmišljati o tem. Bom pa zdaj še nekoliko bolj motiviran na zasledovalni tekmi. Eden izmed ciljev je tudi prehiteti Bauerja (smeh)," je zaključil Fak.

Bauer in Fak sta v sprintu po enkrat zgrešila v desetih strelih, z 18. mestom pa je bil prvi zadolvoljen. "V bistvu sem bil do zdaj le dvakrat boljši na Pokljuki. To je dober podatek tudi za naslednjo tekmo," je pred novim nastopom optimističen Bauer, ki je bil zadovoljen, da bo sledil dan brez tekme: "V sprint sem dal veliko energije, počitek je vedno zelo pomemben. Prosti dan, vsaj kar se tekme tiče, bo prišel prav, da strnemo misli in se še enkrat pripravimo na tekmo. Zame bi bilo super, če bi bilo nekako tako kot danes."

Bo tudi v soboto premagal kolega iz reprezentance? "V vsaki ekipi vsak tekmuje zase. Danes sem zadovoljen s svojim nastopom, verjamem pa, da Jaka ni. Majhno rivalstvo je samo dobrodošlo, to velja verjetno tudi za Jakova. Če morda njemu ne uspe, je dobrodošlo, da nekomu drugemu. Bilo bi lepo, če bi se to zgodilo večkrat. Njemu se sicer zelo redko zalomi, to pa pomeni, da če ga premagaš, si blizu vrhunske uvrstitve. Še lepše bi bilo, če bi bila danes oba nekoliko višje. A bo že v soboto nova priložnost za to."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.