Šport
3 ogledov

"Letos se bo videlo, iz kakšnega testa je Omić"

Pipan Möderndorfer Zupančič predstavitev Stožice Union Olimpija novi trener Anže Petkovšek
Trener Olimpije Aleš Pipan se zaveda, da ga s prenovljeno in 30 odstotkov cenejšo ekipo čaka trdo delo za dosego ciljev, ki so v novi sezoni postavljeni enako visoko kot v lanski. Predsednik kluba Jani Möderndorfer zadovoljno ugotavlja, da dolg kluba znaša le še dober milijon evrov.

"Ko sem prevzel vodenje ekipe, je dolg znašal 5,5 milijona evrov. Danes je ta številka le še nekaj več kot milijon in če se bodo dolžniki držali dogovora, mislim, da ga lahko v tej sezoni povsem odpravimo in naslednjo sezono začnemo končno s pozitivne ničle," pravi predsednik Union Olimpije Jani Möderndorfer.

Temu primerna je tudi sestava ekipe za sezono 2014/15. Olimpija ima v članski konkurenci pod pogodbo dvanajst igralcev in s temi namerava začeti sezono. V Stožicah z ekipo vadi tudi bivši slovenski reprezentant Mirza Begić, ki še išče klub. Prvi preizkus jo čaka 30. septembra v slovenskem superpokalu, sezono v ligi Aba pa bo začela prvi vikend oktobra v gosteh proti Ciboni. Nato sledijo Cedevita, Crvena zvezda in Partizan.

Mladi v Škofjo Loko

Union Olimpijo bodo v novi sezoni zastopali: Marko Marinović, Luka Rupnik, Paolo Marinelli, Jaka Brodnik, Sasu Salin, Vasilije Vučetić, Dino Murić, Gregor Hrovat, Hristo Nikolov, Blaž Mahkovic, Alen Omić in Halil Kanacević.

"Zdaj, ko sta se ekipi po zaključku reprezentančnih obveznosti priključila Alen Omić in Sasu Salin, prišel je tudi Marko Marinović, bomo lahko začeli trenirati v polni sestavi. Mladi igralci, ki so v tem času dopolnjevali ekipo, da smo sploh lahko trenirali, odhajajo v Škofjo Loko, kjer se bodo v drugi slovenski ligi kalili pod vodstvom Gašperja Potočnika. Osebno verjamem v to ekipo, bodo pa morali fantje še na parketu pokazati, da si zaslužijo nositi dres Uniona Olimpije," pravi trener Aleš Pipan.

Cilji enaki kot lani

Klub je trenerju naložil podobne cilje kot v pretekli sezoni, ko se je Union Olimpija prebila v drugi del evropskega pokala, v vseh ostalih tekmovanjih pa končala pod pričakovanji. V ligi Aba uvrstitev do šestega mesta, na domačih parketih vrnitev lovorik iz Novega mesta v Ljubljano, kar se tiče evropskega pokala pa bo več znanega po žrebu skupin 29. septembra.

"Cilji morajo biti visoki. Imamo sicer težak žreb na začetku lige Aba, vendar bomo naredili vse, da ne ponovimo lanskega slabega začetka. Te uvodne tekme bodo zelo pomembne, saj hočemo priti v ritem zmag in dokazati, da imamo zasedbo, ki lahko uresniči zastavljene naloge," dodaja Pipan.

"Omić ne sme izbirati tekem"

Trener in nekdanji slovenski selektor ni mogel mimo nastopov Alena Omića na svetovnem prvenstvu v Španiji. "Omić je bil v reprezentanci edini pravi center in tako bo tudi letos v Olimpiji. Zato ima zdaj idealno priložnost, da postane nosilec igre. To pa pomeni, da mora na vsaki tekmi dati od sebe maksimum, ne pa da izbira tekme, na katerih bo pokazal svojo kakovost. Letos se bo videlo, iz kakšnega testa je," meni Pipan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.