Šport
26 ogledov

Levis in Nico ostajata pri Mercedesu

nico rosberg lewis hamilton Reuters
Vodja moštva Mercedes v formuli 1 Toto Wolff je 99-odstotno prepričan, da bosta trenutna dirkača ekipe Nico Rosberg in Lewis Hamilton tudi v prihodnji sezoni dirkala za srebrne puščice.

V pogovoru za športno revijo Bild je prvi mož ekipe Mercedes Toto Wolff o zasedbi za naslednje leto povedal: "En odstotek moraš vedno pustiti za neprevedljive življenjske situacije. Nikoli ni nič stoodstotno." Britanec in Nemec, ki se v tej sezoni borita za naslov svetovnega prvaka, pred dirko za Veliko nagrado Japonske ima prvi tri točke prednosti, tako skoraj zagotovo ostajata pri dosedanjem moštvu.

Nico Roseberg je pred nekaj tedni sicer že obnovil pogodbo, medtem ko se bodo pogovori z Lewisom Hamiltonom začeli po koncu letošnje sezone. Kot je povedal Wolff sta obe strani, tako moštvo kot Britanec, izrazili željo po sodelovanju tudi v naslednji sezoni formule 1. "Po končani sezoni se bomo z Lewisom usedli in se z njim uskladili za leto 2015," je pred dirko v Suzuki povedal Wolff. Hamilton je sicer leta 2013 podpisal triletno pogodbo z Mercedesom.

Po Veliki nagradi Japonske ta konec tedna bodo na sporedu sicer še preizkušnje v Rusiji, ZDA, Braziliji in Združenih arabskih emiratih. V Abu Dabiju se bodo delile dvojne točke. 

Več novic iz sveta formule ena si preberite na:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.