Šport
41 ogledov

Hamilton sumi zaroto Mercedesa

lewis hamilton Profimedias
Aktualni svetovni prvak je bil na VN Maleziji dobro na poti, da znova prevzame vodstvo v skupnem seštevku. Načrte mu je prekrižal njegov Mercedes W07 Hybrid.

Lewis Hamilton je bil pretežni del VN Malezije dobro na poti, da si privozi sedmo zmago  v letošnji sezoni, nato pa ga je v 41 od skupno 55 krogov izdal motor. S tem je največ pridobil Nico Rosberg, ki se je dokopal do tretjega mesta in prednost v skupnem seštevku povečal na 23 točk.

VN Malezije Formula 1 | Avtor: EPA EPA
Hamilton ni mogel verjeti svoji smoli, po dirki pa je gnev usmeril v ekipo. ''Moja vprašanja so za Mercedes. Toliko motorjev imamo za osem dirkačev in samo moji se kvarijo. Potrebujem odgovore, ker to je preprosto nesprejemljivo,'' se je jezil trikratni svetovni prvak.

''Nerazumljivo je, da se potegujem za naslov, težave pa se pojavljajo le na mojih motorjih,'' je dodal britanski dirkač. ''Nimam besed. Žal mi je za Lewisa. Nadzoroval je potek dirke,'' je razplet, s katerim si Mercedes ni zagotovil konstruktorskega naslova, komentiral šef ekipe Toto Wolff.

''Jasno je, da je zelo jezen. Motor je odpovedal na ravnini. Letos je imel ogromno smole. Prvenstva še ni konec. Skloniti moramo glave in se vrniti v Suzuki,'' je dodal Wolff.

Hamilton ima za seboj turbulentno sezono, ki so jo zaznamovali vzponi in padci. Branilec naslova je začel precej klavrno in po prvih štirih dirkah zaostajal 43 točk za moštvenim kolegom. Po odstopu na VN Španije je nanizal šest zmag na naslednjih sedmih preizkušnjah in Rosberga izrinil z vrha razpredelnice.

Kazalo je že, da se bo Hamilton sprehodil do četrtega naslova prvaka, s katerim bi se postavil ob bok Sebastianu Vettlu in Alainu Prostu, a se Rosberg ni dal in s tremi zaporednimi zmagami ponovno prevzel vodstvo v skupni razvrstitvi.

Zarota Mercedesa?

Hamilton bi se v Maleziji lahko znova zavihtel na vrh, še posebej po tem, ko je Rosbergovo dirko v prvem ovinku otežil Vettel, a sreča je bila tokrat na strani nemškega dirkača. ''Poskušal se bom zbrati in na naslednji dirki nastopiti tako, kot sem ta konec tedna. Nekdo ali nekaj noče, da bi letos osvojil naslov, vendar se ne bom predal,'' je napovedal Hamilton.

Komentarjev 4
  • Avatar skeptik
    skeptik 16:50 02.oktober 2016.

    Tisti, ki ti limajo minuse :)

  • izRODEk 14:57 02.oktober 2016.

    Ne me basat: a formula še obstaja? Kdo še to sploh gleda?

  • alojzr 14:25 02.oktober 2016.

    Hamilton ima prav. Nemška ekipa bo storila vse, da bo tokrat zmagal nemški dirkač.Ker je bilo uničenje motorja kljub vsemu preočitno dejanje, se bodo vrnili nazaj k podmazovanju sklopke.