Šport
44 ogledov

Li Na na pragu upokojitve

Na Li Azarenka OP Avstralije grand slam Melbourne finale EPA
Kitajska teniška igralka Li Na se bo upokojila, poročajo kitajski mediji. Dvakratna zmagovalka turnirjev za grand slam bo svojo upokojitev sporočila v petek, je neimenovan vir povedal kitajski televiziji CCTV-5.

Menedžer najboljše azijske igralke vseh časov namigovanj o koncu kariere ni potrdil. Viri blizu Li Na so povedali, da se bo 32-letnica upokojila zaradi poškodb. "Na Li bo svojo upokojitev sporočila 19. septembra. Njeno fizično stanje ji ne dovoljuje več igranja," je še povedal neimenovani vir.

Kitajka je januarja osvojila odprto prvenstvo Avstralije, preostanek sezone pa je bila poškodovana. Zaradi poškodbe kolena od julija ni igrala. Na teniška igrišča se je nameravala vrniti naslednji teden v njenem domačem mestu Wuhanu, ki bo sploh prvič v zgodovini gostilo WTA turnir. Julija je končala sodelovanje s trenerjem Carlosom Rodriguezom.

Prva Azijka z grand slamom

Li Na je ena najpopularnejših azijskih športnic, njena prepoznavnost pa je narasla, ko je leta 2011 zmagala na odprtem prvenstvu Francije. S tem je postala prva azijska igralka, ki je v posamični konkurenci osvojila grand slam.

Zaradi njenih uspehov je postal tenis v Aziji izjemno priljubljen. Žensko teniško združenje WTA je prav zato na koledar turnirjev uvrstilo nekaj novih turnirjev na Kitajskem, med njimi tudi Wuhan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.