Šport
25 ogledov

Serena s šesto zmago v NY ob bok Evertovi in Navratilovi

Serena Williams Caroline Wozniacki US open finale
1/7
EPA
Serena Williams je še tretjič zapored slavila v New Yorku, skupno že šestič. Za svojo 18. zmago na grand slamih je Američanka ugnala svojo prijateljico, Danko Caroline Wozniacki (6:3, 6:3). Dvojčka Bryan sta pri moških dvojicah postavila nov teniški mejnik.

Prva igralka sveta Serena Williams je US open osvojila že v letih 1999, 2002, 2008, 2012 in 2013. Do tokratnega slavja je prišla celo brez izgubljenega niza, v finalu ji ni bila kos niti prerojena Danka Caroline Wozniacki (6:3, 6:3). Američanka je z zmago v Flushing Meadowsu zaslužila tri milijone dolarjev.

Williamsova je tako dobila še devetega od desetih obračunov z Wozniackijevo. Tokrat je Danko odpravila po uri in 15 minutah. Na zadnjih dveh medsebojnih dvobojih je odločitev padla šele po treh nizih. Tokrat je Serena prevladovala skozi celoten dvoboj, skupno razmerje osvojenih točk na koncu dvoboja je bilo 65:49 v njeno korist.

Serena: "Ta turnir mi pomeni največ"

Takoj na začetku je imela Wozniackijeva priložnost za break, a je ni izkoristila, nato pa je kar trikrat izgubila svoj servis in prvi niz se je končal po 40 minutah. Serena je vseskozi prevladovala in je zadela kar 15 winnerjev, Danka pa je imela težave s servisom in je večino časa preživela v defenzivi.

V prvi igri drugega niza je sledil nov break Američanke. Slednja je nato suvereno servirala in nasprotnici ni dopustila niti ene priložnosti za break. Williamsova je drugi niz zaključila po 35 minutah s še enim odvzemom servisa. "Tu sem prvič zmagala, ko sem štela 18 let, tako da mi ta turnir pomeni največ. Caroline je izjemna oseba in prepričana sem, da bo kmalu osvojila turnir za grand slam," je po zmagi dejala Williamsova, ki so jo premagale solze.

"Si prava šampionka, zmago si zaslužila. Si moja velika prijateljica tudi izven igrišča, tako da mi kasneje lahko plačaš pijačo," pa je poraz s šalo sprejela Wozniackijeva. Danka je v finalu US opna klonila že pred petimi leti, ko jo je ugnala Belgijka Kim Clijsters.

Bryan in Bryan v zgodovino

Dvojčka Bob in Mike Bryan sta postavila nov teniški mejnik. Specialista za igro dvojic sta v finalu gladko (6:3, 6:4) premagala Španca Marca Lopeza in Marcela Granollersa že po uri in 15 minutah.

Američana sta tako zabeležila svojo jubilejno stoto zmago na turnirjih serije ATP, šesto letos. 36-letnika sta na domačih tleh osvojila svoj 16. naslov na turnirjih za grand slam, petič sta slavila na stadionu Arthurja Asha.  

Odprto prvenstvo ZDA, finale:

Ženske:
Serena Williams (ZDA/1) : Caroline Wozniacki (Dan/10) 6:3, 6:3

Moške dvojice:
Bryan/Bryan (ZDA/1) : Granollers/Lopez (Špa/11) 6:3, 6:4.

Ženske dvojice:
Makarova/Vesnina (Rus/4) : Hingis/Pennetta (Švi/Ita) 2:6, 6:3, 6:2.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.