Šport
51 ogledov

Navratilova zasnubila partnerko na stadionu

Martina Navratilova Julie Lemigova US open EPA
Martina Navratilova je svojo ljubezen izpovedala tako, da je pokleknila in zasnubila izbranko svojega srca, dolgoletno partnerko Julijo Lemigovo, če bi z njo preživela preostanek življenja. Lemigova je odgovorila z da. Zasnubitev je potekala na stadionu Arthur Ashe v New Yorku.

Sedeminpetdesetletna teniška legenda Martina Navratilova, lezbijka in borka za pravice istospolno usmerjenih, je svojo dolgoletno partnerko zasnubila po koncu prvega moškega polfinala, ko je Kei Nišikori premagal Novaka Đokovića. Zasnubitev je lahko teniško občinstvo spremljalo na video zaslonu.

Potem ko je Julie Lemigova, ki ji je leta 1991 na zadnjem lepotnem izboru v Sovjetski zvezi pred razpadom, pripadla lovorika najlepše Rusinje, privolila in si nadela zaročni prstan, je Navratilova odigrala še dvoboj legend. Skupaj s Čehinjo Jano Novotno je v ženskih dvojicah legend z dvakrat 6:4 premagala Američanki Gigi Fernandez in Tracy Austin.

"Bila sem zelo živčna, vendar sem nekako le našla prave besede in izgovorila pravo vprašanje in rekla je, da, bila sem tako srečna, da bi lahko kar poletela. Počutila sem se malce čudno, kot da bi doživljala zunajtelesno izkušnjo. Nič kolikokrat sem že spremljala zasnubitve na športnih prireditvah po televiziji ali v filmih, zdaj pa se je to zgodilo še meni. Bilo je precej 'kul'," je za spletno stran wta.com povedala Čehinja, ki že od svojega 18-leta živi v Združenih državah Amerike.

Ne moreta se še poročiti

Navratilova in Lemigova, ki ima iz prejšnjega razmerja hčerki, sta skupaj že zadnjih osem let, zdaj pa sta svoje ljubezensko razmerje nadgradili še tako, da sta se zaročili. In to, bi lahko dejali, na "ameriški" način. Gledalci na stadionu so toplo pozdravili presenetljivo zasnubitev.

Družina živi skupaj v Miamiju. Navratilova in Lemigova se želita poročiti na Floridi, vendar pa oblasti v tej zvezni državi še ne dopuščajo porok istospolnih. Ameriško zvezno sodišče je takšno prepoved sicer označilo za neustavno, a postopek zaenkrat še ni končan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.