Šport
43 ogledov

Hingisova skupaj z mamo pretepla moža

martina hingis EPA
Nekdanja prva igralka sveta Martina Hingis naj bi s pomočjo svoje mame in njenega fanta pretepla svojega moža, s katerim sta v ločitvenem postopku.

Francoz Thibault Hutin, ki je od leta 2010 poročen s Švicarko Martino Hingis, trdi, da ga je nekdanja teniška šampionka fizično napadla v lastnem domu. Hingisovi naj bi pri tem pomagala mama Melanie Molito in njen fant.

''V ponedeljek sem bil v stabovanju, ko je pozvonilo. Med prerekanjem sta me Martina in njena mama Melanie začeli tepsti in praskati. Vzgoja mi prepoveduje, da bi udaril žensko, zato sem se poskusil kar najbolje ubraniti, nato pa me je partner Martinine mame udaril po glavi z DVD predvajalnikom,'' je povedal Hutin in dodal, da je moral poklicati policijo. ''Hoteli so me ubiti. Šokiran sem. Nikoli si nisem mislil, da bo šlo tako daleč,'' je dodal Francoz, ki se od Hingisove ločuje zaradi domnevne nezvestobe 32-letne tenisačice.

Prvi grand slam pri 15 letih

Martina Hingis je nekdanja številka ena svetovnega tenisa in zmagovalka petih turnirjev za grand slam. Trikrat je osvojila OP Avstralije (1997, 1998, 1999), po enkrat pa Wimbledon (1997) in US Open (1997). Na prvem mestu lestvice WTA je preživela 209 tednov, bila pa je tudi izredno uspešna v konkurenci dvojic, kjer je osvojil devet turnirjev za grand slam.

V svojih najboljših letih je postavila številne rekorde v kategoriji ''najmlajša''. Leta 1996, ko je bila stara 15 let in devet mesecev, je skupaj s Heleno Sukovo zmagala v Wimbledonu v konkurenci dvojic in postala najmlajša zmagovalka vseh časov na turnirjih za grand slam.

Nekaj mesecev kasneje je prvič osvojila OP Avstralije in s 16 leti ter tremi meseci postala najmlajša zmagovalka med posameznicami v 20. stoletju. Dva meseca kasneje je postala najmlajša igralka, ki je kdajkoli zasedala prvo mesto lestvice WTA.

Težave s poškodbami

V začetku novega tisočletja so jo začele pestiti poškodbe in Hingisova je leta 2003, ko je bila stara 22 let, oznanila svojo upokojitev. Leta 2005 se je vrnila v teniško karavano in se prebila na šesto mesto lestvice WTA. Osvojila je tri turnirje, preden je leta 2007 teniški lopar še drugič postavila v kot.

Leta 2013 so jo sprejeli v teniško hišo slavnih, Švicarka pa se je kmalu zatem še drugič vrnila iz pokoja in trenutno nastopa predvsem v konkurenci dvojic. Zaigrala je tudi na zadnjem grand slamu sezone za OP ZDA, kjer je izpadla v prvem kolu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.