Šport
19 ogledov

Hingisova se vrača iz pokoja

martina hingis Reuters
Švicarska teniška igralka Martina Hingis, nekdanja številka ena svetovnega tenisa, se bo spet vrnila na igrišča, šest let po tem, ko je drugič končala kariero.

Hingisova se bo tokrat vrnila med dvojicami, nastopila bo na turnirju v ameriškem Carlsbadu konec julija.

Švicarka je zmagovalka petih turnirjev za grand slam med posameznicami in devetih med dvojicami. Leta 1996 je postala tudi najmlajša zmagovalka velikih turnirjev, ko je v navezi s Heleno Sukovo dobila wimbledonsko tekmovanje dvojic pri rosnih 15 letih in devetih mesecih.

Afera kokain

Hingisova je kariero prvič končala leta 2003 zaradi poškodb, se nato vrnila, a leta 2007, potem ko so v njenem vzorcu našli sledove metabolita kokaina, odločila lopar postaviti v kot. Takrat je sicer zatrjevala, da ni kriva, vendar se zaradi prepovedanih sredstev ni pritožila. Mednarodna teniška zveza ji je izrekla dve leti prepovedi nastopanja.

V tretjem poskusu bo na igriščih nastopila s Slovakinjo Danielo Hantuchovo, ki je bila njena partnerka tudi leta 2007 ob zadnjem nastopu. "Veselim se, da se bom vrnila na terenu, kjer sem leta 1997 in 1999 že zmagovala. Počutim se dobro, še vedno čutim tekmovalni izziv in prepričana sem, da bom uživala," je dejala 32-letna Švicarka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.